Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції інформує

20.12.2012
Южноукраїнський міський підрозділ кримінально-виконавчої інспекції

Кримінально-виконавча інспекція здійснює контроль за поведінкою  осіб,   звільнених   від   відбування   покарання   з випробуванням,   а   також  звільнених  від  відбування  покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років.

Кримінально-виконавча інспекція  встановлює  періодичність та  дні  проведення  реєстрації  засуджених  до  покарань  у  виді громадських і  виправних  робіт,  а  також  осіб,  звільнених  від відбування покарання з випробуванням, а також здійснює контроль за виконанням адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт.

Окрім цього , інспекторами КВІ проводиться виховна та профілактична робота із засудженими, спрямована на попередження злочинності серед населення м. Южноукраїнська. Працівники КВІ проводят роботу з усіма соціальними верствами населення нашого міста різних вікових категорій (від неповнолітніх – до людей похилого віку).

На сьогоднішній день на обліку Южноукраїнського міського підрозділу Кривоозерського міжрайонного відділу  кримінально-виконавчої інспекції перебуває 94 особи, яких засуджено  до покарань без позбавлення волі.

Однією з категорій осіб, перебуваючих на обліку ЮУ КВІ, є засуджені до покарання у виді громадських робіт, що передбачає їх безоплатну працю на комунальних підприємствах міста Южноукраїнська – КП „ЖЕО”, КП „Південсервіс”, КП „СКГ”.   Станом на 06.12.2012 року по обліку КВІ м.Южноукраїнська пройшло 17 засуджених до покарання у виді громадських робіт, ними на протязі поточного року відпрацьовано на користь громади м.Южноукраїнська 1 тисяча 600 годин громадських робіт.

Окрім цього, станом на 06.12.2012 року по обліку КВІ м. Южноукраїнська пройшло 135 осіб, на яких накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, вказаними особами відпрацьовано в поточному році приблизно 4300 годин громадських робіт на комунальних підприємствах міста.

До неповнолітніх, визнаних винними у вчиненні злочину, судом можуть бути застосовані такі основні види покарань:

1) штраф;

2) громадські роботи;

3) виправні роботи;

4) арешт;

5) позбавлення волі на певний строк. 

2. До неповнолітніх можуть бути  застосовані  додаткові покарання у виді штрафу та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю.

При  призначенні  покарання  неповнолітньому  суд враховує умови  його життя та виховання, вплив дорослих, рівень розвитку та інші особливості особи неповнолітнього.

При призначенні покарання  неповнолітньому  за  сукупністю злочинів  або  вироків остаточне покарання у виді позбавлення волі не може перевищувати п'ятнадцяти років.

Звільнення від відбування покарання з  випробуванням

1. Звільнення  від  відбування  покарання  з  випробуванням застосовується  до неповнолітніх відповідно до статей 75-78 КК України.

2. Звільнення від  відбування покарання з випробуванням може бути застосоване до неповнолітнього лише у разі його засудження до арешту або позбавлення волі.

3. Іспитовий  строк  установлюється  тривалістю від одного до двох років.

4. У разі звільнення неповнолітнього від відбування покарання з  випробуванням  суд може покласти на окрему особу,  за її згодою або на її  прохання,  обов'язок  щодо  нагляду  за  засудженим  та проведення з ним виховної роботи.

Станом на 17.12.2012 року на обліку в КВІ м. Южноукраїнськ перебуває 7 дітей звільнених від відбування покарання з випробуванням.

Інспектор Южноукраїнського міського підрозділу Кривоозерського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції                    Філатова Н.М.