Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

«STOP насильству!»

28.11.2012
Южноукраїнський міський центр соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Южноукраїнським міським центром соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках Національної кампанії «Стоп насильству!» було проведено ряд заходів з 5 по 27  листопада 2012 року до традиційної щорічної акції «16 днів проти насильства». З метою привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, тендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків було проведено семінар в міському Центрі зайнятості за темою «Сім’я – простір без насильства», також фахівцями Центру у загальноосвітніх школах були проведені інтерактивні заняття для учнів 8-11 класів «Попередження насильства, жорстокості в дитячому колективі» та «Нормативно-правова база щодо попередження насильства над дітьми». На вулицях міста розповсюджено інформаційні картки, буклети та плакати з гаслом «Stop насильство» та «Ні насильству в сім’ї».

 В центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і надалі планується проведення широкої просвітницької кампанії, спрямованої на попередження та подолання насильства у всіх його проявах.

Южноукраїнським міським центром соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді постійно здійснюється робота щодо виявлення кризових сімей, адже найчастіше причинами прояву насильства в сім’ям є неблагополуччя родини. Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносить величезну моральну шкоду суспільству і є перешкодою на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Безумовно, ця проблема є досить гострою і потребує вирішення на рівні держави. Тому 15 листопада 2001 року Верховною Радою України було прийняти закон України «Про попередження насильства в сім’ї», що свідчить про визнання державою цієї проблеми, винесення її з розряду окремої проблеми людини на державний рівень.

Якщо Ви або хтось із Ваших рідних, друзі чи знайомі стали жертвами насилля, то Ви можете звернутися до нашого Центру за телефоном 2-56-24 або за адресою  б-р. Цвіточний, 9

Директор Южноукраїнського міського центру соціальних  служб для сім’ї, дітей та молоді Дизик А.А.