Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведено репрезентативне типологічне дослідження отримувачів соціальних допомог

24.10.2012
Управління праці та соціального захисту населення

16-17 жовтня в управлінні праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради з метою збору інформації щодо умов життя і причин малозабезпеченості окремих категорій сімей громадським об’єднанням «Український центр соціальних реформ» в рамках реалізації проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги» було проведено репрезентативне типологічне дослідження отримувачів соціальних допомог, а також глибинне інтерв’ю з ними та психологічне тестування.

До проведення досліджень експертами громадським об’єднанням  «Український центр соціальних реформ» на основі процедури випадкового відбору сформувало перелік управлінь праці та соціального  захисту населення області, в який увійшли м. Южноукраїнськ м. Миколаїв, Ленінський район, Вознесенський район, Новобузький район.

Відповідно до квоти для відбору респондентів було досліджено 32 отримувачів соціальних допомог з якими було проведено глибинне інтерв’ю та психологічне тестування. З них 8 осіб, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, 16 отримувачів допомоги по догляду за дитиною до 3-х років, 8 осіб, які отримують допомогу одиноким матерям.