Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося офіційне відкриття виставки «Козацькій славі – жити у віках»

15.10.2012
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

12 жовтня у виставковій залі музейного комплексу «Козацької слави та військової техніки» відбулося офіційне відкриття виставки «Козацькій славі – жити у віках», що присвячена Дню українського козацтва та Дню художника.

На захід завітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослава Нікітіна, начальник управління молоді, спорту та культури Неля Захарко, депутати Южноукраїнської міської ради Юрій Бірюков та Наталя Черьомухіна, представники  ВП ЮУ АЕС, заступник завідувача інформаційно-культурного центру «Імпульс» Богдан Грицевич, представники міських козацьких організацій, южноукраїнські митці Сергій Колпаков та Зиновій Кравець, козацький клас загальноосвітньої школи №4, представники місцевих ЗМІ та мешканці міста.

До уваги присутніх було представлено виставку козацької зброї XVI- XVIIІ ст. - як артефактів так і новопридбаних макетів. Серед них: фрагменти чавунного ядра, наконечник списа, шаблі, шашка, пістолі, порохівниця та ін..  Неймовірною прикрасою виставки стали творіння южноукраїнського художника Сергія Колпакова. Представлені роботи з тематики історії українського козацтва, а саме -  Буго-Гардової  паланки війська Запорізького Низового, точно відобразили собою збіг таких свят як День українського козацтва та День художника. Зацікавлення у відвідувачів викликала й виставка сувенірів «Берегиня» Інни Філософенко. Майстриня познайомила присутніх з ляльками у національному українському одязі, який виготовила власноруч. Вже традиційно, виставку супроводжував відеоряд, цього разу було проектовано фрагменти відомого фільму Єжи Гофмана «Вогнем і мечем».

Виставка триватиме протягом місяця. Щиро запрошуємо усіх охочих!