Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Продаж алкоголю та тютюнових виробів - існуючи ризики

11.10.2012
Южноукраїнська ОДПІ

9 жовтня відбулась зустріч в.о. начальника Южноукраїнської ОДПІ Валерія Посторонко з представниками бізнесу, які займаються торгівлею алкогольних та тютюнових виробів.

Начальник  інспекції звернув увагу на ризики, які  можуть виникати  у підприємців при веденні діяльності з продажу підакцизних товарів,  та нагадав, що згідно з нормативними актами, в Україні забороняється продаж алкоголю за  цінами, нижче мінімально встановленого законодавством рівня, а тютюнових виробів- за цінами, вище встановленого рівня. Він зазначив, що за реалізацію тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, встановлених виробником, застосовується фінансова санкція в розмірі 100 відсотків вартості наявних у суб’єкта підприємницької діяльності тютюнових виробів, але не менше 1000 гривень, за  оптову і роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності відповідної ліцензії передбачена фінансова санкція в розмірі 200 відсотків вартості отриманої партії товару, але не менше 1700 гривень.

Також акцентовано увагу присутніх на неприпустимість продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Валерій Посторонко нагадав, що чинне законодавство України забороняє продаж цих товарів особам, які  не досягли 18-ріного віку. Штраф за таке порушення складає 6,8 тис.грн.