Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося засідання міської тристоронньої соціально – економічної ради

01.10.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

26 вересня 2012 року відбулося засідання міської тристоронньої соціально – економічної ради, яке пройшло за головуванням заступника співголови ради, першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Лілії Грабовенко. 

 На засіданні сторонами соціального партнерства розглянуто та обговорено наступні питання:

1.      Про виконання заходів щодо забезпечення реалізації «Програми зайнятості населення в місті Южноукраїнську на 2012-2013 роки».

2. Створення безпечних умов праці  та запобігання  виробничому травматизму на підприємствах, установах та організаціях міста Южноукраїнська. 

3.   Соціальний захист працюючих у важких та шкідливих умовах праці.   

  За результатами обговорення прийняті наступні рішення

 Сторонам соціального діалогу продовжити роботу з реалізації програми зайнятості населення в м. Южноукраїнську на 2012-2013 рік.

    Органам виконавчої влади: 

Продовживати активну інформаційну – роз’яснювальну роботу  з населенням щодо переваг легальної зайнятості населення та соціальних ризиків громадян, які працюють без оформлення трудових відносин та отримують заробітну плату в конвертах.

Посилити інформаційно – роз’яснювальну роботу з батьками учнів щодо  визначення  професії чи сфери діяльності, яку б вони могли  порекомендувати своїм дітям враховуючи її актуальність на ринку праці.

Забезпечити надання методичної допомоги керівникам підприємств у вирішенні питань охорони праці, проведенні ідентифікації та декларування безпеки об’єктів підвищеної небезпеки, отриманні в територіальному управлінні Держгірпромнагляду України по Миколаївській області дозволів на початок (продовження) робіт з підвищеною небезпекою.

Тримати на контролі своєчасність проведення підприємствами міста атестації робочих місць за умовами праці та надання працівникам необхідних доплат та компенсацій за роботу у важких та шкідливих умовах праці.

Роботодавцям-керівникам підприємств, установ та організацій:

 Забезпечити належне утримання будівель і споруд, виробничого обладнання,   здійснювати постійний контроль за додержанням працівниками технологічних процесів, правил експлуатації машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва, використання засобів колективного та індивідуального захисту.

Забезпечити проведення інструктажів та навчання з питань охорони праці, правил поведінки у разі виникнення аварій та інших позаштатних ситуацій.

Забезпечити фінансування заходів з охорони праці згідно з вимогами Закону України “Про  охорону праці ”.

Провести аналіз стану охорони праці, розробити заходи щодо профілактики нещасних випадків в осінньо-зимовий період 2012-2013 роки.

  Проводити, в установлені колективним договором терміни, атестацію робочих місць за умовами праці відповідно до діючого законодавства. За результатами атестації встановлювати працівникам необхідні доплати та компенсації, розробити та здійснювати заходи щодо доведення робочих місць до нормативних вимог та виведення працюючих, у першу чергу жінок, з небезпечних та шкідливих виробництв.  

Профспілкам:

 Повною мірою використовувати права надані Законом України «Про профспілки їх права та гарантії діяльності» у здійсненні громадського контролю за додержанням  роботодавцями чинного законодавства, в напрямку охорони праці..