Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Що законодавчо передбачено за несвоєчасне внесення чергового платежу за ліцензію?

25.09.2012
Южноукраїнська об’єднана державна податкова інспекція

Відповідно до вимог  статті 15 Закону  України «Про державне регулювання виробництва та обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв  та тютюнових виробів» від 19.12.1995 № 481/95-ВР (зі змінами та доповненнями)  у тому разі, якщо суб’єкт  господарювання не внесе у встановлений термін  черговий платіж за ліцензію  на роздрібну торгівлю  алкоголем чи тютюном, може  виникнути загроза анулювання ліцензії. При цьому дія ліцензії  тимчасового  призупиняється. Таке призупинення  здійснюється  на підставі письмового розпорядження органу ліцензування на термін до сплати заборгованості.

У цьому випадку дія ліцензії  вважатиметься призупиненою з моменту отримання суб’єктом  підприємницької діяльності відповідного письмового розпорядження органу, що видав ліцензію. А поновлюється дія ліцензії з  моменту зарахування  відповідного чергового платежу за  ліцензію до бюджету.

Якщо протягом 30 календарних днів із моменту призупинення дії  ліцензії черговий платіж  не буде внесено до бюджету,  ліцензія на підставі розпорядження органу ліцензування анулюється.