Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У дошкільному навчальному закладі №8 "Казка" проведено методичне об’єднання тему: "Інноваційні технології, як прогресивний фактор в розвитку дошкільника"

21.09.2012
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

У дошкільному навчальному  закладі №8 "Казка"  проведено методичне об′єднання завідувачів і вихователів-методистів міста Южноукраїнська на тему: "Інноваційні технології, як прогресивний  фактор в розвитку дошкільника".

В заході прийняли участь методист управління освіти Малахова Т.М., завідувач ДНЗ №8 Припутень Н.А., вихователі-методисти ДНЗ №8 "Казка" Омельченко Т.М., Петросян М.Р., практичний психолог Дементьєва В.В.,інструктор  з фізичної культури Шелест З.А., вихователі ДНЗ №8 Водовозова Г.В., Леоненко В.А., Кобилінська Л.А., музичний керівник Козюкова О.В.

Методист управління освіти Малахова Т.М. зробила аналіз методичної та освітньо - виховної роботи ДНЗ міста за 2011-2012 навчальний рік  та познайомила  з перспективами розвитку на 2012-2013 н.р.

Завідувач ДНЗ № 8 Припутень Н.А. поділилася  досвідом роботи  щодо   впровадження інноваційних технологій у ДНЗ, зазначила, що педагоги закладу знаходяться в процесі творчого пошуку,  опановують нові технології, а саме: пальчиковий ігротренінг; елементи ТРВЗ (метод символічної синектики); логоритміка; казкотерапія, глинотерапія, особистісно-орієнтоване навчання за програмою "Крок за кроком"; елементи профілактично-оздоровлювальних методик М.Єфименка, О.Стрельнікової, системи Хатхи-Йоги, тощо.

Вихователь-методист Омельченко Т.М. презентувала "Інноваційні технології, як прогресивний фактор в розвитку дошкільника".

Особливий інтерес в учасників  викликав «Парад  інноваційних технологій».  Леоненко В.А.  з дітьми показала фрагмент заняття з розвитку мовлення, використовуючи  технологію - аудіювання.  Водовозова Г.В. з вихованцями опановувала  тему "Космос", учасники мали можливість спостерігати "виверження вулкану". Інструктор з фізичної культури Шелест З.  із старшими дошкільниками чітко і динамічно показала  нетрадиційні методи оздоровлення.

Учасники заходу позитивно оцінили досвід роботи педагогів ДНЗ № 8  щодо  впровадження  інноваційних технологій, зазначивши їх  значний вплив на інтелектуальний, фізичний, моральний та  духовний розвиток дитячої особистості.