Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Кожному району-машина "Швидкої"

06.09.2012
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича Миколаївській області з державного бюджету надано субвенцію на закупівлю автомобілів швидкої допомоги на суму 9 660 000 гривень. Перші «швидкі», закуплені за державні гроші на суму понад три мільйони гривень, вже отримали лікарні області. Так, на площі біля обласної державної адміністрації відбулася урочиста передача машин «УАЗ» в кожен сільський район області, в міста Первомайськ та Миколаїв.

Водночас вже розподілено наступну партію авто з урахуванням відкриття 43 пунктів тимчасового базування швидкої медичної допомоги, кількості населення та результатів інвентаризації. Ще 22 автомобілі заклади охорони здоров’я області отримають протягом вересня-жовтня цього року. Сьогодні ж розпочато процедуру закупівлі автомобіля «Газель» класу «В» на суму 252 тисячі гривень для обласного центру екстреної медицини.

Вітаючи учасників заходу з важливою подією, голова обласної державної адміністрації Микола Круглов зазначив: «Наші слова не розходяться з ділом. Коли раніше ми називали кількість коштів, які буде вкладено в медичну галузь, мало хто вірив. Але сьогодні ми є свідками того, що уряд виконує обіцянки. Одним з важливих завдань сьогодення є вдосконалення нашої медичної галузі. Часто життя людей залежить від швидкості надання першої допомоги. І сьогодні перші автомобілі отримують районні заклади охорони здоров’я. Дякую всім вам за спільну працю, керівництву держави – за те. Що почули нас і при прийнятті бюджету на 2012 рік виділили необхідні кошти».

Медичні заклади області отримали автомобілі, але якість надання допомоги залежить і від того, якими дорогами будуть їздити ці «швидкі». І в цьому питанні також є розуміння уряду. Як повідомив голова обласної державної адміністрації М. Круглов, вже підписано розпорядження Кабінету Міністрів України, яким області надаються за рахунок державних капітальних видатків додаткові кошти на капітальний ремонт автомобільних доріг комунальної власності у розмірі 15 мільйонів гривень. Також на капітальний ремонт внутрішньоквартальних проїздів у м. Миколаїв виділено 5 мільйонів гривень. Тож завдання – максимально наблизити якісну медичну допомогу до всіх жителів області – невпинно виконується».