Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація для призовників на строкову військову службу

04.09.2012
Військовий комісаріат Южноукраїнсько – Арбузинського ОМВК

З 1 вересня 2012 року набуває чинності пункт 2 статті 2 Указу Президента України від 31.10.2011 р. № 1009/2011 «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2012 році».

Згідно з яким, в жовтні - листопаді 2012 року проводиться призов на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі 1987-1994 років народження, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25- річного віку і не мають звільнення або відстрочки від призову на строкову військову службу.

Інформуємо, що відповідно до частини восьмої статті 15 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», після набрання чинності Указом Президента України щодо проведення чергового призову: у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову, визначеного Указом Президента України.

За ухилення від виконання військового обов’язку передбачена кримінальна відповідальність - обмеженням волі на строк до трьох років.

Кожен задумайся: чи варто?!

Міська призовна дільниця знаходиться на третьому поверсі Южноукраїнсько-Арбузинського ОМВК (м. Южноукраїнськ, вул. Паркова, 5).