Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги гостей та мешканців міста, 23 серпня 2012 року, у виставковій залі музейного комплексу міста «Козацької слави та військової техніки» відкрито експозицію, що присвячена Дню Державного Прапора та Дню незалежності України.

28.08.2012
Музейний комплекс міста

Відвідувачам музею запропоновано підбірку політико-правових пам’яток культури, серед яких: Постанова Верховної Ради УРСР «Про проголошення незалежності України», «Про підняття над будівлею Верховної Ради синьо-жовтого прапору», Розпорядження Южноукраїнської міської ради народних депутатів «Про встановлення історичного національного синьо-жовтого прапору біля будівлі БКіТ «Енергетик»»  та ін. Також представлено історичні випуски газет 1991 року та архівні світлини з позачергової сесії Верховної Ради, на якій було прийнято Акт Незалежності України, та всенародного референдуму 1 грудня 1991 року.

До найбільшого свята країни працівниками музею було презентовано новопридбані експонати: 2 кременеві козацькі пістолі з ударним замком, козацьку шашку та пістолет-кулемет МП– 40 (Masсhinen Pistole 40-jar). Ціі експонати поповнили постійні експозиції, що присвячені історії Козацької доби та Великої Вітчизняної війни.

Шанувальники автентичності мали нагоду познайомитися з експозицією старовинних вишиваних  рушників ХІХ-ХХ ст.

Залу музейного комплексу прикрасила персональна виставка живопису Ачкасової Ірини «Світ кольорів». Митець характеризує свої роботи так: «Це декілька живописних та графічних творів, в яких, в поетичній гармонії поєднано для глядача прості сюжеті та буяння кольору, це своєрідна відповідь художника марноті сьогоднішнього дня – заклик до гармонії та миру».

 

Запрошуємо усіх охочих відвідати експозицію, де кожен зможе знайти щось цікаве для себе!  

 

Виставка триватиме протягом місяця за адресою:

вул. Набережна-Енергетиків 12-а

м. Южноукраїнськ

Тел. (05136) 2-12-71