Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнському ліцеї відкрито нову професію!

15.08.2012
Южноукраїнський професійний машинобудівний ліцей

В 2012 році Южноукраїнський професійний машинобудівний ліцей отримав ліцензію на підготовку кваліфікованих робітників з професії «Оформлювач вітрин, приміщень та будівель»

 

Загальна характеристика професії

Кваліфікований робітник, який займається оформленням будинків, інтерєрів, виставок, вітрин, стендів. Володіє засобами образотворчого декоративно-прикладного мистецтва.

 

Організація та умови праці

Художньо-оформлювальні роботи господарства: в театрах і концертних зала, дитячих садках і бібліотеках, в кафе і магазинах, в адміністративних і жилих будинках, при реставрації пам’яток історії і культури.

 

Професійно-кваліфікаційні вимоги

Вивчає історію мистецтва, основи композиції, живопису, графіки, фото справи.

Знає технологію приготування ґрунтів, красок, емалей та прийоми роботи з ними, принципи виробничої естетики, основи кольорознавства, закони змішування кольорів та правила їх підбору. Виконує оформлювальні роботи з допомогою сучасних матеріалів: самоклеючих плівок, пластиків, плиток та металів.

 

Психофізіологічні вимоги

Ця професія потребує естетичного смаку, доброї зорової пам’яті та уяви, вміння творчо мислити та аналізувати, фантазувати. Абітурієнт повинен мати хист до образотворчого мистецтва і креслення, добрі знання з хімії, біології, історії та літератури.