Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація для підприємців та керівників установ міста Южноукраїнська. Роз’яснення щодо застосування податкових норм.

08.08.2012
Южноукраїнська ОДПІ

 Роз’яснення щодо застосування податкових норм

 

ДПС України надала роз’яснення щодо терміна «протягом року» при застосуванні положень п.120.1 ст.120 Податкового Кодексу України, якими передбачено відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори.

Зокрема, за такі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 грн за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

 

Повторним порушенням, за яке передбачено цей штраф, є несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) платником податків незалежно від виду податку, за яке до такого платника протягом року вже було застосовано штраф та у період до одного року (до 365 або 366 днів – для високосного року) винесено податкове повідомлення-рішення. Отже, відлік строку повторності правопорушення починається з дати винесення органом ДПС податкового повідомлення-рішення. (Лист від 10.05.2012р. №13270/7/10-1117/1973) 

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю.