Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відповіді на запитання до секретаря Южноукраїнської міської ради Євгена Квасневського, що були задані під час зустрічі з членами міського товариства інвалідів «Союз інвалідів України»

19.07.2012
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Запитання 1

Чому виконання ремонтних робіт житлових будинків, доріг та інше здійснюють організації з інших регіонів, а не з нашого міста.

У 2012 році по місту проводилися роботи спеціалізованими організаціями, а саме: нанесення дорожньо- вуличної розмітки (ТОВ «Кіровограддорсервіс») маркувально- причіпною машиною «LINE LAZER III3900» та виконання ямкового ремонту дорожнього покриття (ДП «Миколаївський облавтодор» філії «Южноукраїнська ДЕД») за європейською технологією, яка використовується в Європі та Україні німецькою установкою «BlowPatcher HT-D». Дана технологія зменшує витрати на ущільнення, обрубку країв ям, доставку гарячого асфальту та використання для цього техніки. В порівнянні з асфальтом бітумна суміш дешевше на 40 відсотків, що дає змогу виконати більше об’єму робіт. Гарантійний термін на ямковий ремонт бітумною сумішшю складає, як і на асфальтовий 3 роки.

Підрядні організації, які задіяні у місті дані установки не використовують.

Іногородні будівельні організації приймають участь у конкурсних торгах, які проводяться у місті, у разі визначення їх переможцем конкурсу вони виконують будівельні роботи.

Відповідно до п.20 ст.1 Закону України  від 01.06.2010 №2289-VI «Про здійснення державних закупівель» переможцем конкурсних торгів є учасник, пропозицію конкурсних торгів або цінову пропозицію якого визнано найбільш економічно вигідною.

Запитання 2

Чи можливо в парку Перемоги перенести лавки в тіньові місця?

Комунальне підприємство «Служба комунального господарства» обстежило дану територію і перенесли три лави в тіньові місця.

Запитання 3

Є підозра, що при проведенні ремонту даху в будинку за адресою вул. Набережна енергетиків,17 здійснюється крадіжка матеріалів.

Відповідно дефектної відомості і технології виконання робіт поточний ремонт покрівлі житлового будинку по вул. Набережна енергетиків,17 виконувався в червні місяці 2012 року ремонтно-механічною дільницею КП ЖЕО.

Недостачі будівельних матеріалів після виконання робіт не виявлено.

Запитання 4

Чи буде в цьому році здійснено забезпечення піском міський пляж?

На теперішній час на міський пляж комунальним підприємством «Служба комунального господарства» завезено 160 м3 піску.

Запитання 5

Чи буде здійснений перерахунок тарифу за квартирну плату, якщо ліфт не працював три тижні (пр. Леніна,14)?

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.05.2012 №146 «Про затвердження Порядків здійснення перерахунків (зменшення) розміру плати за житлово-комунальні послуги в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі, зниження їх якості» перерахунку підлягає плата за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій у житлових будинках при тимчасовому простої ліфтів строком більше як на три доби поспіль на місяць. Перерахунок плати за технічне обслуговування ліфтів та енергопостачання ліфтів провадиться на підставі актів, що складаються дільницею, що займається технічним обслуговуванням ліфтів виходячи із вартості технічного обслуговування ліфта і споживання електричної енергії для ліфтів за 1кв.м загальної  площі квартири. В акті зазначається кількість днів простою (технологічні простої не враховуються).

Розрахунок зменшення сум платежів населенням за 1кв.м загальної площі квартири при тимчасовому простої ліфтів здійснюється за формулою:

С =  (Вл+Ве) : М х N, де:

С – сума зменшення плати за утримання будинків і прибудинкової території (крім 1 поверхів) при тимчасовому простої ліфта за його технологічне обслуговування та споживання ліфтом електричної енергії (грн. за 1 кв.м.)

Вл -  вартість на утримання ліфта за 1кв.м  загальної  площі квартири на місяць;

Ве - вартість на електроенергію для ліфтів за 1кв.м  загальної  площі квартири на місяць;

М – кількість днів у місяці;

N – кількість днів тимчасового простою ліфтів (поверх трьох діб, які передбачені п.2.7.4.1).

 

За інформацією КП «ЖЕО», протягом 05.06.2012 до 21.06.2012 було виконано роботи по капітальному ремонту ліфта у під’їзді 6 житлового будинку за адресою: пр.Леніна, 14. Бухгалтерією ЖЕД №4 на підставі наказу № Н-123 від 29.06.2012 здійснено перерахунок за червень 2012 року по складовій технічне обслуговування ліфтів тарифу на послуги з утримання житлових будинків, споруд та прибудинкових територій.

Запитання 6.

Прохання вплинути на володільця кафе «Івушки». Постійно голосна музика, заклад працює майже всю ніч, неможливо відпочити.

З підприємцем Омельченко В.Д. проведено співбесіду, в ході якої з’ясовано, що літній майданчик торгового комплексу «Івушки» по вул. Набережна енергетик, 15 А працює до 23.00 години, а торгівельний павільйон працює до 02.00 години ночі. Підприємцю було повідомлено, що мешканці прилеглих будинків скаржаться на роботу її об’єкту, зокрема на порушення тиші під час роботи об’єкту (гучна музика та розмови, робота об’єкту у нічний час). Підприємця ознайомлено з Правилами додержання тиші в громадських місцях, щоб не спричиняти незручності мешканцям прилеглих житлових будинків. Також підприємцю направлено лист, в якому надаються роз’яснення та рекомендації щодо організації роботи торгового комплексу «Івушки».

Також направлено лист до Южноукраїнського міського відділу УМВС України в Миколаївській області з рекомендацією взяти до уваги наявність звернень мешканців міста на порушення тиші, під час роботи торгового комплексу «Івушки», та під час патрулювання міста правоохоронними органами, проконтролювати роботу зазначеного об’єкту у вечірній та нічний час. У разі підтвердження фактів порушення громадського порядку, вжити відповідних заходів впливу до порушників.

Запитання 7.

Для надання першої допомоги на міському пляжі недостатньо медичних засобів.

Для надання першої медичної допомоги на міському пляжі щороку рятувальна станція закупляє медичні препарати згідно з переліком, встановленим наказом управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами. На даний час поповнено запас медичних препаратів та та видано матеріально відповідальній особі для надання першої медичної допомоги.