Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ОЗДОРОВЛЕННЯ У ВІДДІЛЕННІ СОЦІАЛЬНО-МЕДИЧНИХ ПОСЛУГ

12.06.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Відділення соціально-медичних послуг комунального закладу “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська” розраховане на 25 ліжко-місць для громадян похилого віку, інвалідів (які досягли 18-річного віку) з частковим порушенням рухової активності, які частково здатні до самообслуговування, для їх оздоровлення протягом 18 робочих днів. Громадяни забезпечуються триразовим гарячим харчуванням.

Відділення соціально-медичних послуг надає:

- соціально-медичні послуги – організація консультацій щодо запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи, підтримка її здоров’я, здійснення профілактичних лікувально-оздоровчих заходів (масаж, ін’єкції, електропроцедури, послуги ліжком “Нуга Бест” та турманієвим матом);

- інформування та консультування з питань соціальної реабілітації;

- психологічне консультування;

- навчання самозбереженню;

- навчання життєвим навичкам;

- навчання соціальному спілкуванню;

- навчання навичкам проведення дозвілля, відпочинку, фізичної культури та спорту.

Одинокі громадяни обслуговуються безкоштовно. Також від оплати за соціально-медичні послуги у відділенні можуть бути звільнені учасники бойових дій та інваліди Великої Вітчизняної війни. Інші громадяни похилого віку та інваліди отримують послуги за соціальними тарифами.

Безкоштовні послуги:

-    ін’єкції;

-    вимірювання тиску;

-    лікувальна фізична культура;

-    інгаляції;

-    електропроцедури;

-    консультації лікаря-терапевта;

-    фітотерапія.

Платними послугами у відділенні є:

-    використання ліжко-місця;

-    масаж;

-    послуги масажним ліжком “Нуга Бест”;

-    послуги турманієвим матом.

Масаж впливає на центральну нервову систему, є розслаблюючим та заспокійливим засобом. Масаж шийно-грудного відділу хребта сприяє профілактиці інфаркту міокарда та інсульту. За допомогою масажу знімаються спазми м’язів, покращується спинний кровообіг та кровообіг головного мозку.

Послуги масажним ліжком “Нуга Бест” сприяють розслабленню м’язів спини, розігріву зв’язок, корекції хребта, звільненню здавлених нервових корінців, відновлення нервової провідності від головного мозку до органів людського тіла, профілактиці інсульту та інфаркту, зменшенню больового синдрому у відділах хребта, покращенню кровообігу в сонних артеріях та артеріях хребта, збільшенню амплітуди руху в суглобах і хребті, при остеохондрозі, цукровому діабеті, гіпертонії та гіпотонії.

Послуги турманієвим матом сприяють зменшенню болю та запалень, прискоренню процесу заживлення при розтягненні зв’язок, опіків та ран, переломів кісток, розширенню судин; магнітні поля позитивно впливають на роботу серця – збільшується коронарний кровообіг і працездатність міокарда; зміцнюється імунітет, попереджає тромбоутворення; сприяє виведенню токсинів та покращенню обміну речовин.

Електропроцедури сприяють покращенню кровообігу, знеболенню, є протизапальним засобом.

У відділенні соціально-медичних послуг створено всі необхідні умови для комфортного перебування людей похилого віку. Вони мають змогу багато спілкуватися.

Працівниками центру організовується дозвілля підопічних. Це виступи з концертними програмами учнів шкіл, художніх колективів міського будинку культури; засідання любителів поезії і організація виставок робіт рукодільниць, які відпочивають у відділенні; лекції та бесіди з лікарем щодо профілактики та лікування різних хвороб; лекції з питань надання різних видів пільг і допомог управлінням праці та соціального захисту населення і територіальним центром; лекції з пожежної безпеки; зустрічі з представниками КП “ЖЕО” та КП “ТВКГ”; обговорення статей газет та журналів, телепередач; прогулянки у парку, що знаходиться поряд з центром. 

ЛАСКАВО ПРОСИМО НА ВІДПОЧИНОК ДО ВІДДІЛЕННЯ! 

За довідками звертайтеся за тел.. 2-53-63 або за адресою: вул. Миру,11