Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги інвалідам 1 та 2 групи по зору

25.04.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою підвищення соціального захисту інвалідів в м.Южноукраїнську діє міська комплексна Програма «Турбота» на 2009-2012 роки, затверджена рішенням міської ради від 04.12.2008 №832., фінансування якої здійснюється за кошти міського бюджету.

Відповідно до Програми «Турбота» та порядку надання пільг, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 14.12.2011р. № 467 «Про затвердження Порядку надання в 2012 році пільг окремим категоріям громадян по оплаті за житлово-комунальні послуги у новій редакції», інваліди по зору 1 та 2 групи,  які зареєстровані у місті Южноукраїнську, мають право на  50% пільги по оплаті за житлово-комунальні послуги, а саме:

- пільги по оплаті за водопостачання та водовідведення надаються згідно з показаннями квартирних засобів обліку і розподіляються пропорційно кількості мешканців квартири. Пільги споживачам по оплаті послуг надаються на частку, отриману після такого розподілу, за фактичними витратами, але не вище норм споживання, визначених законодавством.

- пільги на споживання електричної енергії надаються у розмірі 100 кВт на на сім'ю незалежно від кількості пільговиків.

- пільги по оплаті за користування житлом – 21 кв.м. загальної площі на одну особу та 10,5 кв.м. на сім'ю.

- пільги по оплаті за користування тепловою енергією для опалення житла  - 21 кв.м. опалювальної площі на одну особу та 10,5 кв.м. на сім'ю

Для отримання пільг необхідно до управління праці та соціального захисту населення надати наступні документи:

-          копію паспорту;

-          копію ідентифікаційного коду;

-          довідку про склад сімї;

-          копію документу, який дає право на пільгу (довідку до акта огляду медико-санітарної експертної комісії (МСЕК) з зазначенням інвалідності по зору для інвалідів по зору 1 та 2 груп).

Для отримання більш детальної інформації звертатися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м.Южноукраїнськ, б-р.Цвіточний, 4 каб.№5 або за тел.2-02-16