Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вітаємо Людмилу Самчинську з перемогою в конкурсі «Людина року Миколаївщини»!

25.04.2012
Відділ забезпечення депутатської діяльності, звязків з громадськістю та ЗМІ

24 квітня 2012 року в Обласному палаці культури міста Миколаєва відбулася урочиста церемонія з нагоди відзначення переможців конкурсу «Людина року Миколаївщини» у 2011 році. Званням  «Людина року Миколаївщини» відзначаються кращі представники Миколаївської області за вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток області у різних номінаціях.

Переможцем конкурсу «Людина року Миколаївщини» у 2011 році визначено нашу землячку Людмилу Самчинську - керівника колективу "Натхнення",  тренера вищої категорії, суддю міжнародної категорії по спортивних танцях.

Народний ансамбль бального танцю «Натхнення» організовано у вересні 1987 року в новому Палаці культури і техніки «Енергетик». Колектив налічує близько 240 учасників. У 1990 році колективу присвоєно звання «Народний», яке ансамбль підтверджував неодноразово. Ансамбль «Натхнення» є лауреатом Міжнародних фестивалів і конкурсів Франції, Чехії, Австрії, Угорщини, Німеччини, Чорногорії, Болгарії, Італії.

Вже 20 років викладає в колективі Світлана Банківська, дитячому колективу, яким вона керує у 2011 році присвоєно звання «зразково – показовий». Багато років викладали талановиті тренери Олексій Ризник, Сергій Самчинський і Юлія Бесараб, які були провідною парою цього колективу. Нині працюють молоді тренери й талановиті танцівники Олександр Савченко і Ганна Побережник та адміністратор колективу Марина Самчинська.

При ансамблі працює Клуб спортивного танцю «Натхнення». У клубі 4 майстри спорту України, 8 кандидатів в майстри спорту і багато інших спортсменів 1,2 і 3 розрядів. Кращі результати для клубу досягли:

Сергій Самчинський та Юлія Бесараб - чемпіони України серед молоді і студентів у 2004 році, призери чемпіонату України у 2005 році, фіналісти етапного Кубку світу серед дорослих 2005 року в місті Москва;

Дмитро Григорьєв та Марина Бурцайло - бронзові призери етапного Кубку світу серед молоді 2005 року в місті  Москва;

Роман Гербей та Ганна Побережник - чемпіони України по 10 танцям 2010 року в місті Донецьк, срібні призери Чемпіонату України за латиноамериканською програмою у 2010 році  у місті Донецьк, бронзові призери Чемпіонату України за європейською програмою 2010 року у місті Судак, бронзові призери Чемпіонату світу по 10 танцям 2010 року у місті Торонто (Канада) серед молоді;

Олександр Савченко та Ганна Черней - бронзові призери Кубку України за європейською програмою в 2010 році  серед молоді у місті  Київ;

Роман Гербей та Віра Бондарева - срібні призери Чемпіонату України за програмою 10 танців, бронзові призери чемпіонату України за латиноамериканською програмою, бронзові призери Кубку Європи у місті Рига (Латвія) у 2011 році, бронзові призери Кубку світу по 10 танцям у місті Сломбаслі (Угорщина) у 2011році;

Олександр Савченко та Ганна Побережник - фіналісти Чемпіонату України за європейською програмою серед дорослих у 2011 році в місті  Судак;

Юрій Лиманский та Карина Черелюк - срібні призери Кубку України за латиноамериканською програмою і фіналісти Кубку України по 10 танцям у 2011році серед юніорів.

Щорічно, з 1991 року, ансамбль «Натхнення» проводить у себе традиційний Всеукраїнський турнір з танцювального спорту «Кубок Південно-Української АЕС», в якому беруть участь танцівники  з України, Молдови, Росії, Білорусі, вже багато років цей турнір є іміджевим заходом НАЕК «Енергоатом». Ансамбль «Натхнення» - активний учасник  концертів, які проводяться в ПК «Енергетик».

Сьогодні ансамбль «Натхнення»  представляє ВП ЮУ АЕС ДП НАЕК «Енергоатом» і місто Южноукраїнськ, на Всеукраїнських і Міжнародних фестивалях та  конкурсах.

Найголовніше досягнення ансамблю - любов глядачів, жителів міста Южноукраїнська.