Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про проведену роботу з питань легалізації зайнятості населення за I квартал 2012 року.

17.04.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради надає інформацію про проведену роботу з питань легалізації зайнятості населення за I квартал 2012 року.

За звітний період робочими групами комісії з питань легалізації зайнятості населення проведено 9 рейдових обстежень, під час яких перевірено 50 суб’єктів господарської діяльності щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками. В ході перевірок виявлено 9 осіб без оформлення трудових відносин.

За результатами проведених рейдів усунено 5 порушень, а саме: укладено 2 трудових договори, 1 працівник  відмовився від роботи, 2 працівника уклали цивільно-правові угоди,  укладення договорів з 4-ма працівниками знаходиться на контролі. По 2 підприємцям, що не надали в тижневий термін документи, які підтверджують оформлені належним чином трудові відносини роботодавця з найманими працівниками, за дорученням міської комісії з питань легалізації зайнятості населення, яка відбулася 27.03.2012 року, направлені копії довідок до прокуратури м. Южноукраїнська.

З метою легалізації зайнятості осіб, які здійснюють діяльність з перевезень пасажирів на таксі за підписом міського голови  у січні 2012 року направлені листи начальнику УДАІ УМВС України у Миколаївської області, начальнику територіального управління Головавтотрансінспекції у Миколаївської області та до Державної податкової інспекції.

 У лютому 2012 року відповідний лист направлено Миколаївському транспортному прокурору щодо вжиття дієвих заходів впливу до осіб, які здійснюють нелегальну діяльність у даному напрямку.

 Від Миколаївської транспортної прокуратури надійшов лист від 22.03.2012року №(15-07) 898, в якому зазначено про проведення спільних перевірок працівниками сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю та ВДАІ Южноукраїнського МВ УМВС України в Миколаївській області, суб’єктів господарської діяльності, які здійснюють перевезення пасажирів на таксі в м. Южноукраїнську. За результатами перевірок складено 7 адміністративних протоколів про порушення порядку провадження господарської діяльності.

Южноукраїнським МВ УМВС України в Миколаївській області Протоколи та зібрані адміністративні матеріали направлені до міського суду для прийняття відповідного рішення.

За ініціативи податкової інспекції (лист від 21.03.2012 року 247/9/17-103),  проведена перевірка 2-х АЗС в м.Южноукраїнську, в результаті перевірки виявлено 1 порушення. На сьогоднішній день  порушення  усунено.

З початку року легалізовано заробітної плати – 3695,00 грн.

Однією з проблем легалізації заробітної плати, крім відсутності  оформлення трудових відносин з працівниками, є ще й оформлення працівників на неповний робочий день при режимі роботи підприємства від 8 і більше годин. Цьому питанню буде приділятися увага при проведенні рейдових перевірок а саме: веденню журналів обліку робочого часу та графіку роботи найманих працівників у суб’єктів  господарської діяльності. 

Звертаємо увагу  суб’єктів господарської діяльності щодо необхідності  своєчасного оформлення змін до укладених трудових договорів у зв’язку з підвищенням розміру  мінімальної заробітної плати, яка відповідно до Закону України “Про Державний бюджет України на 2012 рік” відповідає:

з 1 квітня 2012 року –1094 гривень;

з 1 липня 2012- року 1102 гривень;

з 1 жовтня 2012 року -1118 гривень;

з 1 грудня 2012 року – 1134 гривні.

Під час територіальних обстежень з питань легалізації та перевірок підприємств спеціалістами надаються консультації та розповсюджуються буклети з питань оформлення трудових відносин. З початку 2012 року розповсюджено 10 буклетів з вищезазначених питань.

З початку 2012 року у засобах масової інформації та на  офіційному сайті міста Южноукраїнська опубліковані статті “Переваги легальної діяльності таксистів”; ”Легалізація зайнятості”; “Легалізація таксі у м.Южноукраїнську” та “Як стати легальним таксистом?”