Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Що таке альтернативна служба і хто має на неї право?

05.03.2012
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Право проходити альтернативну службу мають прихожани тих церковних громад, віровчення яких забороняє використовувати зброю. 

Перелік таких релігійних організацій затверджується Кабінетом Міністрів України. Цим правом користуються громадяни, які належать до зазначених релігійних організацій, що діють як із зареєстрованим статутом, так і без його реєстрації.

 - Адвентисти-реформісти;

- Адвентисти сьомого дня;

- Євангельські християни;

- Покутники;

- Харизматичні християнські церкви (та церкви, прирівняні до них згідно із зареєстрованими статутами);

- Християни віри євангельської (та церкви, прирівняні до них згідно із зареєстрованими статутами);

- Християни євангельської віри;

- Товариство Свідомості Крішни.

Для отримати статусу відмовника за релігійним переконанням, призовникові слід, як і всім іншим хлопцям визначеного віку, пройти медичний огляд і бути визнаним придатним для військової служби. Юнак, якого не визнають цілком здоровим, не придатний як для строкової, так і для альтернативної служби. Далі відмовник повинен написати заяву, зібрати всі документи та подати їх на розгляд спеціальної міської комісії.

Комісія проводить кілька засідань, під час яких перевіряються на достовірність документи, зокрема й довідка від церкви про те, що потенційний відмовник справді є членом релігійної громади, віровчення якої забороняє застосовувати зброю.  

Більш детальну інформацію з даного питання ви можете отримати в управлінні праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради за  адресою:  б-р. Цвіточний, 4, каб.15, або за телефоном. 55527