Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Година-реквієм « Сьогодні славить вся країна своїх синів » в міській бібліотеці для дітей

16.02.2012
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

14.02.2012 року в  дитячій бібліотеці проведена година-реквієм «Сьогодні славить вся країна своїх синів» до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

 

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Безумовно, в першу чергу в цей день громадяни України вшановуватимуть своїх співвітчизників - учасників “афганської” війни. Минають роки з того часу, коли останній БТР розвідувального батальйону 201-ї дивізії з командувачем 40-ї окремої армії генералом Борисом ГРОМОВИМ перетнув афгансько-узбецький кордон поблизу містечка Термез. Майже 10 років тривала ця війна. З 1979 до 1989 року близько ста п’ятдесяти тисяч українців пройшли через її горнило.

 

 

3290 наших співвітчизників не повернулися з тієї війни, 62 - вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили у полон. Отримали поранення більш ніж вісім тисяч українців, 4.687 з них повернулися до рідних домівок інвалідами.

Сьогодні у Збройних Силах України проходять службу офіцери і прапорщики, які брали участь в “афганській” війни. Їх бойовий досвід є цінним надбанням вітчизняної армії. Він застосовується при підготовці особового складу. Зараз колишні воїни-інтернаціоналісти служать майже в усіх ланках Збройних Сил, починаючи з військового відомства і закінчуючи частинами Збройних Сил.

Бої закінчились, а історія – вічна. Афганська війна в пам'яті людства ще буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів. Покоління, обпалене її вогнем, як ніхто засвоїло військові і моральніуроки тієї героїчної і трагічної афганської війни.