Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Подарунки дітям від атомників

06.01.2012
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Допомагати дітям, позбавленим батьківського тепла, стало для колективу ВП ЮУАЕС доброю традицією. Однією з таких ініціатив стало рішення комісії з добродійності Южно-Української атомної станції про придбання змінного взуття для вихованців міського Центру соціально-психологічної реабілітації «Соціальний готель» на загальну суму 2,5 тисячі гривень. Рішення прийняте в минулому році, а реалізовано буде в перші дні нового 2012 року.

Окрім цього, до Дня святого Миколая адміністрація і профспілковий комітет ВП ЮУАЕС порадували дітей Центру солодкими подарунками, а за ініціативи депутата Миколаївської обласної ради, генерального директора атомної станції Віссаріона Кіма 27 грудня діти змогли побувати на казковій виставі у Миколаївському художньому академічному російському драматичному театрі.

На новорічному ранку 28 грудня старші діти Центру соціально-психологічної реабілітації отримали в подарунок від депутата облради Віссаріона Кіма також мобільні телефони.

У дні новорічних та різдвяних свят в Палаці культури «Енергетик» ВП ЮУАЕС проходять розважальні програми для всіх маленьких жителів міста-супутника атомної станції. Не забули атомники і про дітей соціально-незахищеної категорії міста - для них влаштовано справжнє новорічне свято з призами, подарунками та солодким столом. Спонсорами виступили трудовий колектив і профспілковий комітет ВП «Южно-Українська АЕС».

«Соціальний готель» - не єдина дитяча установа, над якою шефствують працівники енергетичного комплексу. У передноворічні свята атомники відвідали вихованців Рацинської школи-інтернату з черговою добродійною допомогою. Упродовж тижня працівники АЕС збирали дитячий одяг, іграшки, книги, вносили добродійні внески. На ці кошти було придбано м'ячі, сітки для волейболу та настільного тенісу, ракетки, а також інвентар для занять у секціях і гуртках. До речі, шефи привезли не лише подарунки, а і розважальну програму. Концерт було організовано колективами інформаційно-культурного центру «Імпульс« ВП ЮУАЕС.

Атомники шефствують над дітьми Рацинського інтернату вже впродовж двох десятків років. За цей час було надано чимало добродійної допомоги. У 2011 році, наприклад, атомна станція виділила інтернату 250 тисяч гривень на реконструкцію системи подачі тепла до спального корпусу та їдальні. Вони будуть оснащені міні-котельними. Це дозволить не лише підвищити температуру в приміщеннях, а й заощадити кошти, які установа витрачає на опалення. Роботи з реконструкції планується розпочати навесні і завершити до нового навчального року.