Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги осіб з обмеженими фізичними можливостями! Внесено зміни до Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні"

03.01.2012
Управління праці та соціального захисту населення

Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради повідомляє,  що Закон України від 18.11.2011р. (дата офіційного опублікування – 16.12.2011р.) №4064-VI «Про внесення змін до статті 26 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» передбачає забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації  виготовленими за індивідуальним замовленням.

Технічні та інші засоби реабілітації, які потрібні інвалідам, будуть надаватися з урахуванням індивідуальних потреб кожної людини. В умовах чинного законодавства інвалід не мав права самостійно обрати собі, наприклад, візок та його виробника, оскільки їх закуповують на тендерах на основі узагальнених пропозицій інвалідів. Виходить так, що людина користується одним візком, а в результаті тендеру їй нададуть не такий самий візок, а аналог, який може бути значно гірший за технічними характеристиками, мати гіршу якість. Новий закон, розроблений Міністерством соціальної політики, кардинально змінює цю ситуацію і дозволяє не лише підвищити ефективність державної допомоги інвалідам, але й уникнути   корупції при проведенні тендерних процедур.  Інваліди будуть забезпечуватися засобами реабілітації за індивідуальною заявкою, а держава буде надавати грошову допомогу на придбання цих засобів, перераховуючи кошти підприємствам, які виконали заявки інвалідів.