Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Потурбуємося про те, щоб Новорічні та Різдвяні свята пройшли для наших дітей весело та безпечно

27.12.2011
Голова постійної комісії Южноукраїнської міської ради Олександр Ільясов

Настав період Новорічних та Різдвяних свят, а з ними такі довгоочікувані шкільні канікули.  У наших дітей  зявилось дуже багато вільного від навчання часу, а для  батьків - це період хвилювань за дітей та необхідність  посиленого контрою за їх поведінкою .

       На засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання законності, правопорядку, роботи засобів масової інформації,  депутатської діяльності та  етики, яке відбулось 23 грудня 20011 року було розглянуто питання запобігання дитячій бездоглядності, а саме перебування дітей на вулицях міста та продаж дітям спиртних напоїв.

Просимо батьків звернути особливу увагу на те, як і де проводять свій вільний час ваші діти, залишаючись  без батьківського нагляду та винайти можливість контролювати місця перебування та поведінку своїх дітей протягом канікул. Також, в черговий раз нагадуємо, що рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради обмежено перебування дітей  віком до 14 років на вулицях та в розважальних закладах міста  без супроводу дорослих взимку після 21.00, а влітку після 22.00.

Службою у справах дітей Южноукраїнської міської ради  та працівниками міліції протягом новорічних свят проводяться спільні профілактичні заходи, рейди по розважальних закладах міста з метою недопущення вживання неповнолітніми спиртних напоїв та появи дітей у пяному вигляді в громадських місцях міста та операція «Петарда».             

Нагадуємо, що відповідальність за дітей несуть батьки, у разі неналежного виконання обов»язків щодо виховання дітей ви будете притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

            В лютому 2010 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв». Відповідно до положень зазначеного Закону, забороняється  продаж пива( крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних напоїв особам, які на досягли 18 років, а також споживання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у закладах охорони здоров’я, у навчальних та освітньо - виховних закладах, у громадському транспорті, на зупинках транспорту, у закладах культури,  у ліфтах і таксофонах, на дитячих та спортивних майданчиках.

             Продавець , у якого виникли сумніви щодо віку покупця, зобов’язаний отримати у громадянина, який купує пиво ( крім безалкогольного), алкогольні, слабоалкогольні напої або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, які підтверджують вік такого покупця.. У разі відмови покупця надати такий документ продаж пива ( крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.

          У випадку виявлення факту продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім на осіб, які вчинили правопорушення буде складено адміністративний протокол за ст. 156 КУпАП «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами».

Потурбуємося всі разом про те, щоб Новорічні та Різдвяні свята  пройшли для наших дітей  весело та  безпечно.