Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради повідомляє

12.12.2011
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Протягом 10 місяців 2011 року спеціалістами «Служби соціально-профілактичної роботи» було проведено:

  1.  В ЗОШ №1, ЗОШ №3, ЗОШ №4, Южноукраїнському міському центрі  зайнятості та  Дошкільному навчальному закладі проведено бесіди серед учнів 6-7 класів ЗОШ №1, батьків учнів, батьків вихованців дітей які навчаються в дитячому садку  та безробітних на тему «Види насильства»,   охоплено 298 осіб.
  2. В  ЗОШ №1, ЗОШ №3, ЗОШ №4 проведено бесіди серед учнів 6 -10 класів на тему «Права дітей», охоплено 129 дітей.
  3. В  ЗОШ №1, ЗОШ №3, ЗОШ №4 проведено бесіди серед учнів 6 -10 класів на тему «Здоровий спосіб життя», охоплено 128 дітей.
  4. В  ЗОШ №2, ЗОШ №3, ЗОШ №4 серед учнів 1- 2 класів проведено тренінги на тему „Здоровчик»,  охоплено 303 дітей.
  5. В Южноукраїнському міському центрі  зайнятості проведено бесіду серед безробітних  на тему «Торгівля людьми», охоплено 24 осіб.
  6. В Южноукраїнському міському центрі  зайнятості проведено бесіду серед безробітних  на тему «Де і як береться дитяче рабство», охоплено 15 осіб.
  7. В ЗОШ №4  проведено ток - шоу серед учнів 8-х класів на тему «Сучасні проблеми молоді», охоплено 60 дітей.
  8. В відділенні ранньої соціальної реабілітації для дітей з обмеженими фізичними можливостями проведено розвиваючі ігри для дітей з обмеженими фізичними  можливостями, охоплено 13 дітей.
  9. В відділенні ранньої соціальної реабілітації для дітей з обмеженими фізичними можливостями проведено бесіду серед батьків які виховують дітей з обмеженими фізичними  можливостями на тему «Вікові кризи» само підтримка батьків, засідання групи само підтримки батьків, що виховують дітей з обмеженими фізичними можливостями, охоплено 12 осіб.
  10. В ЗОШ №3 та в Южноукраїнському міському центрі  зайнятості проведено бесіди серед батьків, учнів та безробітних на тему «Ознаки алкогольного та наркотичного сп’яніння», охоплено 110 осіб.
  11.  В Южноукраїнському міському центрі  зайнятості, ЗОШ №3 та ЗОШ №4 проведено бесіди серед дітей та безробітних на тему «Профілактика шкідливих звичок», охоплено 166 осіб.
  12.  В ЗОШ №3 проведено тренінг серед учнів 6-х класів на тему «Подолання конфліктних ситуацій», охоплено 56 дітей.
  13.  В таборі «Калинонька» проведено тренінг серед учнів молодших класів шкіл міста на тему «Країна Дружба», охоплено 76 дітей.
  14.  В Южноукраїнському міському центрі  зайнятості та  ЗОШ №4  проведено бесіди серед учнів 6-10 класів та серед безробітних на тему «Важливість здорового способу життя з метою запобігання зараження ВІЛ інфекцією», охоплено 117 осіб.
  15.  В Дошкільному навчальному закладі №3 проведена бесіда серед батьків на тему «Сімейні форми виховання», охоплено 30 осіб.
  16.  В ЗОШ №3 проведено бесіди серед учнів на тему «Толерантне ставлення до людей, що живуть із ВІЛ – інфекцією»,охоплено 26 осіб.
  17.  В ЗОШ №3 проведено бесіди серед учнів на тему «Види покарань, що застосовується до неповнолітніх»,охоплено 26 дітей.

            До Міжнародного дня боротьби з тютюнопалінням управлінням молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради оголошено конкурс плакатів соціальної реклами «Южноукраїнськ проти паління!», плакат переможець був розміщений на сіті-лайті по проспекту Леніна. На офіційному сайті міста Южноукраїнська на постійній основі розміщуються статті профілактичного змісту, так у ІІ кварталі 2011 року було розміщено статті – «Скажи наркотикам – НІ», «Не витрачай своє здоров’я на тютюн», в газеті «Контакт» розміщено статтю  «Скажи наркотикам – НІ».

            Спільно з громадськими організаціями проведено благодійну акцію «Від серця до серця». На базі ЮЗШ № 4 з громадськими організаціями за участю підлітків проведено ток - шоу «Що сьогодні цікавить молодь?»;

16 травня 2011 року управлінням молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради підведено підсумки міського конкурсу робіт  сімейної творчості «Моя талановита родина». Конкурс проводився  за такими номінаціями:

  • образотворче мистецтво;
  • декоративно – прикладне мистецтво;
  • роботи оригінального жанру.

Всі переможці отримали цінні подарунки, а інші учасники – заохочувальні призи.

Управління активно співпрацює з закладами міста щодо розповсюдження соціальної реклами, яку надає Миколаївський обласний ЦСССДМ, міжнародний благодійний фонд «Нове сторіччя» та власної соціальної реклами. З початку 2011 року 2609  шт. плакатів, листівок та буклетів розповсюджено в  загальноосвітніх школах міста, Южноукраїнському машинобудівному ліцеї, підприємствах та організаціях міста.

Управлінням молоді, спорту та культури розроблено плакати  з профілактики туберкульозу «Зупини туберкульоз» - 500 шт., 1000 листівок – про послуги служби соціально – профілактичної роботи, 1000 листівок антитютюнової реклами «Свобода закінчується там, де починається звичка палити». Також виготовлено 3 види плакатів на сіті-лайти – «Не дай СНІДу шанс», «Зупини туберкульоз», «Скажи наркотикам НІ», які розміщено по  проспекту Леніна. В парковій зоні  було розміщено інформаційний біл-борд «Захисти дитинство від негативного впливу».