Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Планується створення соціального притулку для бездомних та бродячих тварин

01.12.2011
Управління житлово-комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради

Протягом останніх років склалась неприпустима ситуація із збільшення великої кількості бродячих та безпритульних тварин на вулицях міста. Тварини потрапляють в різні непередбачувані ситуації: отримують травми у дорожньо - транспортних подіях, потрапляють в місця, з яких неможливо вибратись, хворіють інфекційними хворобами. Крім того мають місце випадки жорстокого поводження з тваринами.

Останнім часом збільшилась кількість мешканців міста потерпілих від укусів бродячих та безпритульних тварин. Причинами появи таких тварин на вулицях є: низький рівень культури населення у сфері поводження з домашніми тваринами; відсутність притулків для цієї категорії тварин.

З метою поліпшення санітарно - епізоотичної ситуації на території міста, зниження чисельності безпритульних та бродячих тварин, захисту тварин від жорстокого поводження з ними, захисту навколишньої природного середовища від негативних наслідків, які пов’язані з безконтрольним розмноженням бродячих та безпритульних тварин та виховання гуманного відношення до них мешканців міста, управління житлово – комунального господарства та будівництва Южноукраїнської міської ради пропонує небайдужих до цієї проблеми підприємствам, організаціям, установам незалежно від форм власності, громадським організаціям та громадянам міста прийняти участь у конкурсі по наданню своїх пропозицій щодо місця розташування притулку для бездомних та бродячих тварин та методів організації його роботи.

Зауваження та пропозиції від зацікавлених осіб необхідно надавати у письмовому вигляді за адресою: м. Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 23, кім. № 93 а, б;  тел.: 5-56-37, факс: 2-10-57, а також на офіційний сайт міста Южноукраїнськ за адресою: www.yujnoukrainsk.mk.ua