Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На Южно-Українській АЕС пройде протиаварійне тренування

23.11.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 У четвер, 24 листопада, на Южно-Українській АЕС пройде загальностанційне протиаварійне тренування з ліквідації комунальної аварії, пов’язаної з наслідками надзвичайних геологічних та гідрогеологічних ситуацій. У ньому буде задіяно оперативний персонал, аварійні групи та бригади, транспорт підприємства, а також особовий склад і спецтехніку підрозділів МНС. Мета тренування - перевірка готовності системи аварійного реагування до дій у разі виникнення аварійної ситуації та відпрацювання заходів з евакуації персоналу. 

Практичні навчання буде організовано згідно з "Графіком проведення протиаварійних тренувань аварійних груп і бригад атомної станції на 2011 рік".

Базовою подією сценарію тренування 24 листопада на Южно-Українській АЕС стане УМОВНИЙ землетрус, в результаті якого відбувається повне знеструмлення станції, радіоактивне забруднення майданчика та виникає пожежа. Тож, окрім переведення реакторної установки в безпечний стан, у ході тренування відпрацьовуватимуться питання локалізації радіоактивного забруднення та евакуації персоналу. У ліквідації УМОВНОГО вогню буде задіяно 10 одиниць спецтехніки Загону Державної пожежної охорони №1 (м. Южноукраїнськ).