Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На теперішній час в місті Южноукраїнську тарифи на житлово-комунальні послуги відсутні

16.11.2011
Юридична служба Южноукраїнської міської ради

09.11.2011 Южноукраїнським міським судом Миколаївської області винесено ухвалу, якою задоволено клопотання мешканців міста Телятника Ю.В., Зубкової Н.В., Горєлова С.В. про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову та зупинено дію рішень виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.03.2011 № 70 «Про встановлення тарифів для населення на послуги тепло-, водопостачання та водовідведення, які надає комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» та від 25.05.2011 № 171 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та при будинкових територій» до набрання постанови суду за адміністративним позовом законної сили.

У зв’язку з прийняттям рішень виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради № 70 та № 171 втратили чинність рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 27.05.2009 № 159 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (квартирна плата) та технічного обслуговування внутрішньобуднкових мереж тепло-, водопостачання та водовідведення і зливної каналізації» (з 01.07.2011) та від 10.06.2009 № 186 «Про встановлення тарифів для населення на послуги водопостачання, водовідведення та теплопостачання, які надає комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство» (з 20.04.2011). Тобто у зв’язку з зупиненням дії оскаржуваних рішень на теперішній час в місті Южноукраїнську тарифи на житлово-комунальні послуги відсутні. А повноважень у виконавчого комітету міської ради щодо введення в дію тарифів, які діяли до прийняття оскаржуваних рішень немає, у зв’язку з тим, що вони прийняті відповідно до законодавства 2009 року.

Комунальними підприємствами міста, на підставі затверджених тарифів, надаються нові послуги такі як: дезінсекція, встановлення, знімання та ремонт пружин на дверних блоках під’їздів, ремонт спортивних, дитячих та інших майданчиків, ремонт цоколю цементним розчином, фарбування цоколю, ремонт відмостки, ремонт (забивання) примикання відмостки до цоколю та інші. Виходячи з того, що ухвалою від 09.11.2011 рішення про встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги, в тариф яких було закладено надання перелічених нових послуг, зупинені, то комунальні підприємства ЖЕО та ТВКГ не мають підстав для їх надання.