Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнськ отримав черговий транш на компенсацію ризиків населенню, яке проживає в зоні спостереження АЕС

16.11.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Місто-супутник Южно-Української АЕС отримало черговий транш за жовтень 2011 року в сумі 364 тис. грн. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України, кошти на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає на території зони спостереження АЕС, виділяються у вигляді субвенції з державного бюджету. 200 тисяч з жовтневих перерахувань буде спрямовано на капітальні витрати, 160 - на поточні. Усього в 2011 році до бюджету Южноукраїнська має надійти 4 млн. 080 тис. грн. На 8 листопада загальна сума наданої субвенції склала 3 млн. 380 тис. грн.

Левову частку отриманих коштів - 2 млн. 015 тис. грн. - витрачено на капітальні ремонти ліфтів і покрівлі міського житлового фонду. Більше мільйона гривень спрямовано на вирішення проблем установ освіти та благоустрій міста. На сьогодні повністю виконано роботи з ремонту внутрішньоквартальних доріг, покрівлі двох шкіл, пожежної сигналізації в установах освіти та ін. У числі невиконаних – лише один пункт: ремонт приміщень дитячо-юнацької спортивної школи. За інформацією першого заступника міського голови м. Южноукраїнська Юрія Куришка, гроші з субвенції у сумі 200 тис. грн. на ці роботи очікуються в листопаді-грудні 2011 року.

Нагадаємо, що на соціально-економічну компенсацію ризиків населенню, яке проживає в зоні спостереження АЕС, ДП НАЕК «Енергоатом» перераховує 1% від обсягу реалізації електроенергії, що виробляється на атомних електростанціях України (у т.ч. 0,3% - до обласних бюджетів, 0,55% - до бюджетів районів і міст обласного підпорядкування зон спостереження та 0,15% - до бюджетів монофункціональних міст-супутників АЕС). Таким чином, завдяки отриманим коштам успішно вирішується чимало проблем регіону.