Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнську – активну політику зайнятості!

28.10.2011
Южноукраїнський центр зайнятості

19 жовтня 2011 року відбулося чергове засідання координаційного комітету сприяння зайнятості  населення міста Южноукраїнська під головуванням заступника міського голови Ірени   Шевчук.

Комітет розглянув питання про хід виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2008 року № 839 «Про затвердження Положення про порядок організації та проведення  оплачуваних громадських робіт» в місті Южноукраїнську та про розгляд пропозицій і контроль за ходом працевлаштування осіб, які потребують соціального захисту і нездатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці.

В ході розгляду першого питання доповідач  директор Южноукраїнського центру зайнятості  Юрій  Телятник  ґрунтовно зупинився на проблемних питаннях, які  існують  в реалізації активної політики зайнятості в місті та наголосив, що організація оплачуваних громадських робіт є одним з найближчих та реальних резервів активізації цієї роботи.

Ірена Шевчук   підкреслила на, що з урахуванням завдань поставлених головою обласного координаційного комітету зайнятості, першим заступником голови облдержадміністрації  Генадієм  Ніколенком на засіданні 11 жовтня  2011 року оплачувані громадські роботи повинні стати постійним складовим  елементом не тільки  активної підтримки безробітних,  а й виховної роботи з незайнятою молоддю, та значною допомогою громаді в вирішенні  таких важливих проблем, як благоустрій міста, соціальний захист, догляд за хворими тощо.

На координаційному комітеті прийнята пропозиція про розгляд можливості збільшення виділення коштів на організацію оплачуваних громадських робіт  з міського бюджету  в  2012 році.

Координаційний комітет розглянув хід виконання  рішення  виконавчого комітету Южноукраїнської  міської ради «Про бронювання робочих місць на підприємствах організаціях та  установах міста Южноукраїнська  на 2011 рік»  та хід  підготовки такого рішення на 2012 рік.

На координаційному комітеті обговорені питання підготовки проекту  Програми зайнятості  населення  м. Южноукраїнська  на 2012 – 2013 роки та ряд інших актуальних проблем.

Катерина Качко – начальник відділу взаємодії з роботодавцями, секретар координаційного комітету сприяння зайнятості м.Южноукраїнськ