Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Святкування Дня українського козацтва в м.Южноукраїнську

18.10.2011
Управління спорту, молоді та культури Южноукраїнської міської ради

14 жовтня 2011 року южноукраїнці святкували День українського козацтва. З 8.00 до 11.00  години відбулося святкове служіння в Українській Православній Церкви Московського патріархату Южноукраїнського округу  та  в Храмах, розташованих на території міста.

         З 14.00 по 15.00 годину проходили  урочистості біля пам’ятника Буго-Гардової паланки  та пам’ятника Т. Шевченку, покладання квітів, урочиста хода до Музейного комплексу.

На території Музейного комплексу «Козацької слави та військової техніки» з 15.00 по 20.00 годину організовано святкову розважальну програму за участю творчих колективів міста, козацькі, спортивні показові змагання та  виставку – продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва. В заходах взяли участь біля 300 мешканців нашого міста.

 На сцені Музейного комплексу відбулося урочисте посвячення в козаки, одним з моментів, якого було посвячення в козачата учнів класів козацького класного загону Южноукраїнської загальноосвітніх шкіл №3, №4. На святі були присутні представники козацького куреню «Бузький Гард» Буго-Гардової паланки, Южноукраїнської міської організації українського козацтва «Буго-Гардова паланка», Буго-Гардівського козацького кошу: „Буго-Ташлицька паланка» тощо.

Також  козачат та козаків благословив отець Протоієрей  української  православної церкви Київського патріархату Віктор Бурка, після чого урочисто проходила церемонія підписання Універсалу та нагородження.

З 10.10-10.11.2011 року в приміщенні музейного комплексу організовано виставку – експозицію сакрального мистецтва в приміщенні міського музею.

В міських бібліотеках організовано книжкові виставки, присвячені Дню українського козацтва: „Історія народу історія України”, „Козаки – мужні лицарі України”, „Доти буде жити Україна, поки будуть козаки”.

 


 

Коней для святкування Дня українського козацтва надав атаман Арбузинського куреня Буго-Гардової паланки Рудик Віктор Михайлович.