Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вітаємо козаків нашого міста зі святом!

14.10.2011
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Шановна громада!

Традиційно в світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День Українського козацтва. 
Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ, наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом. Саме тому в Україні свято отримало другу назву – Козацька Покрова і відзначається ще й як день Українського козацтва.
Дозвольте сердечно привітати нащадків славного козацького роду та всіх, у кому живе дух наших славних предків – запорожців з цим дійсно всенародним святом!
Шлях козаків щільно переплітається з історією українського народу. Козацька велич і слава оспівані у народних піснях, літературних творах, легендах та переказах. І кожен українець з неабиякою гордістю береже козацьку славу, та з покоління в покоління передає козацькі звичаї і традиції.
Отже всіх козаків ще раз вітаю зі святом, і бажаю міцного козацького здоров'я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!

Не вмер козак!
Козаччина живе
І все, що їй віддавна притаманне.
Не вмер козак!
Хай час його потовк,
Та не зумів поставить на коліна
Ряди шикує наш козацький полк —
Завжди надійний стражник України!



З повагою Олександр Ільясов, депутат Южноукраїнської міської ради, полковий суддя Южноукраїнського окремого козацького полку Всеукраїнського козацького війська, полковник козацтва.