Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Гроші від грантів – на розвиток території

22.07.2011
Відділ забезпечення депутатської діяльностіЮ звязків з громадськістю та ЗМІ

Виконком Южноукраїнської міської ради став організатором семінару з питань участі громадських організацій та благодійних фондів у грантових конкурсах та проектах. До участі в ньому було залучено представника громадської організації  ЦАЛ «Сузір’я» (м.Вознесенськ) Вікторію БАЛЬЦЕР, яка має певний досвід залучення грантів, спрямованих на розвиток територій.

Учасникам семінару, серед яких були представники та керівники громадських організацій Южноукраїнська, працівники установ міського відділу освіти, комунальних підприємств, отримали інформацію щодо того,  як приймати участь у грантових конкурсах, як складати проекти,  про те, які помилки найчастіше роблять проекти безуспішними.

На жаль, як відзначив присутній на семінарі міський голова Андрій Стулін, громадські організації Южноукраїнська є поки доволі інертними і не практично використовують можливостей залучення коштів донорів для розвитку території та вирішення соціальних проблем населення, що проживає тут. Можливо у майбутньому вони відійдуть від цього стереотипу і будуть більш активними. Вся необхідна допомога (і у першу чергу консультативна) буде надаватись.

Найближчим часом планується провести ще один, більш широкомасштабний кількаденний семінар-навчання з питань залучення громадських організацій до участі у грантових конкурсах та проектах.