Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Андрій Стулін представив Южноукраїнськ на VІІ Українському муніципальному форумі

08.07.2011
відділ забезпечення депутатської діяльності, звязків з громадськістю та ЗМІ

Мета цього вже традиційного для України  муніципального форуму – налагодження співпраці та вироблення спільної позиції Уряду та Асоціації міст України у питаннях розвитку місцевого самоврядування, реформування законодавства, розв’язання конкретних проблем забезпечення життєдіяльності територіальних громад. Цього разу в його роботі  прийняли участь понад 300 міських голів зі всієї України, а також представники міжнародних організацій, експерти.

А.Стулін розповів журналістам про те, як проходив форум і які питання розглядалися на ньому. Зокрема йшлося  про законодавче забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування, функціонування житлово-комунального господарства, податкової та бюджетної сфер, та інш.

В роботі форуму взяли участь представники адміністрації Президента України , Кабінету Міністрів України. Учасники форуму озвучили перед ними найбільш актуальні питання територіальних громад в різних галузях, які турбують місцеве самоврядування. Зокрема, серед таких проблем було відзначено недосконалість діючого в Україні законодавства, слабкий розвиток промисловості, що аж ніяк не сприяє розвитку територій, та інш.   Було зазначено, що Асоціація міст України зараз збирає та формує перелік проблемних  питань, які заважають роботі органам місцевого самоврядування, щоб передати їх до Адміністрації Президента. Після їх опрацювання очікується прийняття відповідних доручень Президента України.

Як зазначив Андрій Стулін, цікаво було учасникам форуму ознайомитись із досвідом своїх зарубіжних колег. У рамках програми заходу відбувся День місцевого економічного розвитку, який проводився в рамках спільного проекту Федерації канадських муніципалітетів та Асоціації міст України «Місцевий економічний розвиток міст України» (МЕРМ). Цей проект здійснюється за фінансової підтримки уряду Канади, наданої через Канадське агентство міжнародного розвитку та Федерацію канадських муніципалітетів  (ФКМ). Учасники делегації Федерації Канадських муніципалітетів, у складі якої були міські голови, керівники самоврядування, експерти, розповіли присутнім про діяльність ФКМ, поділилися досвідом впровадження інструментів місцевого економічного розвитку в муніципалітетах Канади.

Андрій Стулін коротко розповів про корисний досвід своїх колег, пов’язаний  із впровадженням системи управління якістю послуг, які влада надає населенню територій. Учасники форуму з тих міст України, де ця система вже працює і належним чином сертифікована, довели,  що якість  послуг влади на їх територіях значно підвищилась.  А.Стулін вважає що цей досвід необхідно використати в роботі очолюваної ним структури виконкому.  Найближчим часом (десь за півроку) виконком Южноукраїнської міської ради планує отримати відповідний сертифікат. 

Наприкінці прес-конференції міський голова відповів на запитання журналістів, які стосувались в першу чергу перспектив розвитку міста Южноукраїнськ та вирішення проблемних питань, які сьогодні турбують його мешканців. Говорили зокрема про залучення інвестицій, які у перспективі допоможуть позбавити населення та бюджет території монозалежності від містоутворюючого підприємства міста (ним є, як відомо, Южно-Українська АЕС), про створення умов для розвитку бізнесу, який надасть додаткові умови для наповнення бюджету і робочі місця для людей, про благоустрій міста та інш.                                                                                                                   

 

І.Головченко.