Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнський міський суд повідомляє

30.06.2011
Южноукраїнський міський суд

07 липня 2010 року було прийнято Закон України «Про судоустрій і статут суддів», статтями 58, 59 якого передбачено, що народним засідателем може бути громадянин України, який досяг тридцятирічного віку і постійно проживає на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду. До списку народних засідателів у кількості, зазначеній у поданні голови суду, включаються громадяни, які постійно проживають на території, на яку поширюється юрисдикція відповідного суду, відповідають вимогам статті 59 цього Закону і дали згоду бути народними засідателями. Список народних засідателів затверджується рішенням відповідної місцевої ради на чотири роки і переглядається у разі необхідності, але не рідше ніж раз на два роки.

Не підлягають включенню до списків народних засідателів громадяни:

1.      визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними громадянами;

2.      які мають хронічні психічні чи інші захворювання, що перешкоджають виконанню обов’язків народного засідателя;

3.      які мають не зняту чи не погашену судимість;

4.      народні депутати України, члени Кабінету Міністрів України, судді, прокурори, працівники органів внутрішніх справ та інших правоохоронних органів, військовослужбовці, працівники апаратів судів, фінші державні службовці, адвокати, нотаріуси;

5.      громадяни, які досягли шістдесяти п’яти років;

6.      особи, які не володіють державною мовою.

У  зв’язку з вищевикладеним голова Южноукраїнського міського суду надав міському голові Подання та рекомендації включити до списку наступних народних засідателів:

Тилийчук Людмилу Степанівну, 1960 р. н.;

Онищенко Світлану Сергіївну, 1947 р. н.;

Коміну Ольгу Федорівну1955  р. н.;

Захарчука Михайла Федоровича 1962  р. н.