Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

8 працівників Южно-Українського енергокомплексу стали почесними донорами

17.06.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ЮУ АЕС

З нагоди Всесвітнього дня донора крові посвідчення та нагрудні знаки «Почесний донор України» вручені восьми працівникам Южно-Українського енергокомплексу. Причому, семеро з них  трудяться в енергоремонтному підрозділі атомної станції. Загалом це звання носять сьогодні близько сотні працівників енергетичного комплексу на Південному Бузі. Присвоюється воно тим, хто здавав кров 40 і більше разів.

Всього у місті атомників проживає близько тисячі людей, які, здаючи кров, допомагають рятувати життя. 165 із них носять звання «Почесний донор України». Донорство в Южноукраїнську поширене і почесне. Зокрема, на АЕС з повагою ставляться до цієї категорії працівників: восьмеро членів колективу, що  цього року стали почесними донорами, отримали премію профспілки підприємства.

Відділення заготівлі та переробки крові державного підприємства "Спеціалізована медико-санітарна частина №2" міста Южноукраїнськ - одне з найкращих в області. У його історії не було жодного випадку, щоб у критичний момент не знайшлося необхідних компонентів крові. Більше того, за необхідності до южноукраїнських медиків звертаються по допомогу колеги з сусідніх районів - Доманівського, Вознесенського, Братського, Арбузинського.

Минулого року фахівці южноукраїнського відділення заготівлі крові відсвяткували новосілля в перепрофільованому акушерському корпусі, добудованому на кошти соціальної програми розвитку регіону, що діє у рамках спорудження Ташлицької ГАЕС. З пристосованого приміщення, у якому медики працювали більше 20 років, вони переїхали до просторих світлих кабінетів. Арсенал обладнання поповнився сучасним швидкозаморожувачем плазми, новими морозильними камерами, донорськими кріслами, іншим устаткуванням та інвентарем. На новому місці з'явилася можливість здійснювати різні етапи заготівлі крові в окремих приміщеннях, зокрема, обладнано кімнати зберігання плазми та відпочинку для донорів.