Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На першому енергоблоці Южно-Української АЕС проходять передпускові випробування

14.06.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Після завершення планово-попереджувального ремонту на блоці №1 ЮУ АЕС виконуються передпускові випробування. Серед регламентних процесів - випробування запобіжних клапанів парогенераторів (ЗК ПГ) і клапанів швидкодіючого редукційного пристрою скидання пари в атмосферу (ШРП-А). Цей процес супроводжується шумовим ефектом і викидом робочого середовища другого контуру (водяної пари). Відповідно до встановленого графіку, передпускові операції продовжаться до включення енергоблоку в мережу.

Зпрацювання клапанів ШРП-А та ЗК ПГ - керований технологічний процес, передбачений умовами нормальної експлуатації станції. Дане устаткування призначене для підтримки допустимого тиску пари в другому (нерадіоактивному) контурі АЕС. Планові випробування ШРП-А і ЗК ПГ виконуються при кожній зупинці та виведенні блоку в попереджувальний ремонт, а також у ході підготовки до включення його в мережу.

Варто підкреслити, що перший (радіоактивний) і другий (чистий) контури реакторів ВВЕР, що експлуатуються в Україні, повністю ізольовані один від одного. Отже, в атмосферу в даному випадку надходить чиста (нерадіоактивна) водяна пара.