Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про хід виконання міської комплексної Програми «Турбота» на 2009-2012 роки

06.06.2011
Управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

З метою уточнення потреби в облаштуванні безперешкодним доступом об’єктів соціальної інфраструктури спеціалісти управління праці та соціального захисту населення з залученням представників відділу архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства та будівництва та міського товариства інвалідів провели інвентаризацію.

Рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 16.03.11 №83 утворено комітет забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної інфраструктури, затверджено його склад та Положення про нього. До складу “комітету доступності” входить керівник житлово-комунального господарства, спеціаліст відділу архітектури та містобудування та представник міського товариства інвалідів. На засіданнях вирішуються питання облаштування вільного доступу для маломобільних груп населення.

З початку 2011 року проведено 2 засідання.

За участю спеціалістів управління праці та соціального захисту населення, представників відділу архітектури та містобудування, житлово-комунального господарства та міського товариства інвалідів в 2011 році проведено обстеження 133 житлових будинків з метою облаштування їх поручнями  до потреб інвалідів та людей похилого віку.

Фахівцями управління праці проводиться моніторинг для визначення потреби в облаштувані поручнями житлових будинків біля та всередині під’їздів. Приймаються заяви від інвалідів та пенсіонерів та передаються на розгляд в управління житлово-комунального господарства та будівництва.

Фактично облаштовано поручнями біля під’їздів 18 житлових будівель, а також всередині під’їздів – 2.