Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Атомники допомагають дітям

03.06.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Турбота про підростаюче покоління – одна з головних складових соціальної політики колективу ВП «Южно-Українська АЕС». 1 червня, у День захисту дітей, його представники відвідали центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Соціальний готель». Тут живуть та виховуються близько 50 дітей-сиріт, позбавлених батьківської опіки та таких, що потрапили в скрутні життєві обставини зі всієї Миколаївщини.

За місяць до дитячого свята до депутата обласної ради генерального директора Южно-Української АЕС Віссаріона Кіма звернулося керівництво міської служби у справах дітей з проханням про допомогу у виконанні ремонту приміщень спального корпусу центру. Дитячий «Соціальний готель» фінансується з двох джерел – міського та обласного бюджетів, проте коштів не вистачає. Атомники відгукнулися на проблеми дитячого закладу. Під час відвідин Віссаріоном Кімом центру соціально-психологічної реабілітації дітей з’ясувалася й інша нагальна потреба закладу – конче необхідний ремонт аварійних водоканалізаційних мереж у підвальному приміщенні. За сприяння обласного депутата його було розпочато вже за декілька днів після звернення. Сьогодні ремонтні роботи добігають кінця.

Допомогла Южно-Українська АЕС «Соціальному готелю» і з ремонтом у спальному корпусі, виділивши для цього 10 тис. грн. У День захисту дітей серед інших подарунків, що отримали його вихованці від різних установ та організацій, був і «атомний» - 10 путівок на дитячий відпочинок. 

Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Соціальний готель» – не єдиний дитячий заклад, над яким шефствують працівники енергетичного комплексу на Південному Бузі. Вже близько 2 десятиліть опікають вони Рацинську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, що в сусідньому Вознесенському районі. На рахунку атомників немало добрих справ. Цього року вони надали технічну допомогу у підготовці та відкритті оздоровчого табору, що діє на базі школи. У рамках благодійної допомоги виділено 250 тис. грн. на реконструкцію опалювальної системи їдальні та спального корпусу інтернату.

Помощник генерального директора ОП ЮУ АЭС, помощник депутата облсовета Вера Сивобородько и председатель профкома ОП ЮУ АЭС Владимир Лещетный  поздравляют воспитанников центра с Днем защиты детей.

Воспитанники центра и гости – фото на память.