Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Двоє юних художників з Южноукраїнська стали призерами конкурсу "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА"

13.05.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 

Роботи южноукраїнців Кирила Лі "Енергія - це життя" та Катерини Близнюк "Процвітання майбутнього" названі в числі призерів завершального етапу дитячо-юнацького конкурсу "АЕС - ДОБРОБУТ - БАТЬКІВЩИНА" серед молоді міст-супутників АЕС України в творчому жанрі "малюнок". У віковій групі від 14 до 17 років Кирило посів друге місце, а Катя отримала заохочувальний приз. Нагородами юним художникам стали відповідно цифровий фотоапарат і mp3-плеєр.

Підбиття підсумків конкурсу відбулося 12 травня в Києві. Для участі в церемонії були запрошені усі фіналісти - автори кращих робіт, відібраних у містах атомників під час першого етапу. Цього року вони не лише одержали можливість побувати в Києві, де змогли знайти нових друзів і нові ідеї для творчості, а й отримали в подарунок пам'ятні сувеніри з символікою НАЕК «Енергоатом» та книги про столицю України. Кращих з кращих визначало спеціальне журі у складі фахівців у царинах атомної енергетики, освіти та культури, а також представники громадських організацій міст-супутників АЕС.

Організатор щорічного творчого конкурсу - Національна атомна енергетична компанія "Енергоатом". Цього року творче змагання присвячувалося 20-річчю незалежності України та 15-й річниці утворення компанії. Беручи в ньому участь, кожен учасник за допомогою образотворчого мистецтва прагнув передати своє бачення ролі мирного атому в зміцненні добробуту держави.

Конкурс проходив у рамках реалізації соціальної політики компанії. Його головна мета - сприяння творчому зростанню талановитої та обдарованої молоді міст-супутників АЕС України. З подачі НАЕК "Енергоатом" школярі беруть активну участь у вивченні проблематики мирного використання ядерної енергії, роблять свій внесок у формування позитивного ставлення до атомної енергетики.