Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Южноукраїнець Сергій Юришинець - дипломант міжнародного конкурсу "Ми - діти Атомграду"

11.05.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Представник міста-супутника ЮУ АЕС 17-річний Сергій Юришинець став дипломантом IX міжнародного дитячого творчого конкурсу  художнього проекту "Ми - діти Атомграду". Пісочна анімація Сергія під назвою "Фантазії" була представлена в номінації "Рідний край, навік любимий". Відеоролик для представлення роботи було знято під час одного з концертів за його участі. Готуватися до конкурсу молодому художникові допомагала керівник студії "Декор" інформаційно-культурного центру Южно-Української АЕС Валентина Волошина. Відвідуючи студію, талановитий підліток освоїв різні стилі образотворчого мистецтва: він пише картини маслом, аквареллю, гуашшю, а з 2009 року професійно займається пісочною анімацією. Сергій неодноразово брав участь і ставав призером різних творчих конкурсів, серед яких і  конкурс дитячого малюнка, який щорічно проводиться під егідою НАЭК "Енергоатом". Після закінчення 9 класу Сергій Юришинець вступив до Київського ювелірного училища, де освоює професію ювеліра-модельєра.

Сергій Юришинець не просто стане учасником урочистого нагородження переможців і дипломантів  міжнародного конкурсу "Ми - діти Атомграду", яке відбудеться в кінці липня 2011 року в м. Сосновий Бор Ленінградської області, а й, з ініціативи організаторів проекту, проведе майстер-клас з пісочної анімації. У цей же час відкриється завершальна виставка кращих дитячих робіт. До неї увійдуть малюнки, колажі, вироби з кераміки та солоного тіста, вишивки, панно зі шкіри та бісеру, вітражі, текстильні аплікації та ін. Серед майже 200 відібраних робіт 5 представлятимуть місто-супутник Южно-Української АЕС: малюнок "Рідний край" Веніаміна Дегтерьова (12 років), текстильні ляльки "Дружба міцна" Ілони Єлецької (13 років), панно зі шкіри "Зимовий вечір" Анастасії Куликової (11 років), живопис "Діти атома" Катерини Шарафутдінової (13 років) і панно зі шкіри "Біля ставу" Світлани Цуркан (17 років).

Додатково:

Усього для участі в IX Міжнародному творчому конкурсі "Ми - діти Атомграду" було представлено близько 1000 дитячих робіт: малюнки різних жанрів і різноманітної техніки виконання, роботи декоративно-прикладного мистецтва, твори, оповідання, казки та вірші, мультимедійні презентації, проекти, відеоролики. Учасниками конкурсу цього року стали діти з 6 країн. Серед лауреатів і дипломантів – п’ятеро дітей з України, іще 4 нагороджено заохочувальними призами. У підсумковій виставці буде представлено 16 кращих робіт з нашої країни. 5 з них виконані юними талантами з Южноукраїнська.

У 2011 році проекту "Ми - діти Атомграду" виповнюється 16 років. За цей час у ньому взяло участь більше 7 з половиною тисяч дітей з Литви, України, Фінляндії, Англії, Болгарії, Франції, Німеччини, Угорщини та Росії, у тому числі з міст, де розташовані підприємства атомної галузі. Організатори проекту - Ленінградська АЕС, ВАТ "Концерн Росенергоатом", Держкорпорація з атомної енергії "Росатом". У журі конкурсу запрошуються дитячі письменники, журналісти, художники, педагоги, наукові співробітники музеїв, фахівці-атомники.