Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Про хід весняної призовної кампанії

14.04.2011
Управління з питань надзвич.ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохор.органами ЮМР

12 квітня 2011 року відбулося позачергове засідання міської призовної комісії щодо призову на строкову військову службу призовників 1986-1993 років народження. Військовий комісар Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського військового комісаріату повідомив, що на призовну комісію у квітні-травні 2011 року викликалось 430 призовників, з них з’явилось 232, що становить 54 %. Не з’явилися без поважних причин 198 призовників.

Згідно з п. 1 ст. 15 Закону України «Про військовий обов’язок  і військову службу» на строкову військову службу в мирний час призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Призовники, які не з’явилися за повісткою до військового комісаріату  несуть відповідальність згідно з ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення,  що тягне за собою накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів  доходів громадян.

В разі ухилення від призову на строкову військову службу стаття 335 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Южноукраїнсько-Арбузинський об’єднаний міський військовий комісаріат нагадує, що міська призовна дільниця знаходиться за адресою: вул. Паркова, 5 (3-й поверх), працює з понеділка по п’ятницю з 8.00-17.00, перерва з 12.00-13.00.

 

Всім призовникам  1986-1993 років народження, які на даний час ще не отримали повістку, необхідно терміново прибути до Южноукраїнсько-Арбузинського об’єднаного міського військового комісаріату.