Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Обстеження місць стихійної торгівлі

13.04.2011

Працівниками управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради щоденно проводяться обстеження місць стихійної торгівлі. 

Нехтуючи Кодексом України про адміністративні правопорушення мешканці міста здійснюють торгівлю в неустановлених місцях.

В необлаштованих місцях здійснюється торгівля молочними продуктами, що категорично заборонено нормами санітарно-епідеміологічного контролю.

Звертаємо увагу мешканців міста, що купуючи молоко, яке не пройшло відповідну обробку, в пластикових пляшках, може призвести до тяжких наслідків.

Не для кого не секрет, що торгівля з таких "лотків" - це хвороби та інші проблеми зі здоров'ям.

Купуючи молоко в пластикових пляшках, уявіть собі, звідки ця пляшка, де, як і якою водою вона вимита. 

 

В даний період на території України категорично заборонено вилов риби. 

Торгівля рибою здійснюється в жахливих умовах!


Адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.
Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені цим Кодексом, настає, якщо ці порушення за своїм характером не тягнуть за собою відповідно до закону кримінальної відповідальності. (Стаття 9 Кодексу України про адміністративні правопорушення)
 

Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях - тягне за собою накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.
Торгівля з рук у невстановлених місцях промисловими товарами - тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.
(Стаття 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення)