Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

"Одне з кращих" - саме так оцінив перший заступник міністра очисне господарство Южноукраїнська

23.03.2011
Відділ забезпечення депут.діяльності, зв'язків з громадськістю та ЗМІ виконавчого комітету ЮМР

«Молодцы! Хорошо работаете!» - так оцінив роботу южноукраїнських фахівців перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрій Хіврич, який сьогодні побував з інспекційною перевіркою на очисних спорудах господарсько-побутової каналізації нашого міста.

Юрія Хіврича супроводжував перший заступник губернатора Миколаївської області Геннадій Ніколенко, а   зустрічали перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Юрій Куришко, заступник генерального директора відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія» Юрій Фомін, керівництво цеху водо-каналізаційного господарства і теплових мереж відокремленого підрозділу «Южно-Українська АЕС» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія» та комунального господарства «Теплопостачання та водоканалізаційне господарство».

            Візит високопоставленого чиновника відбувся у рамках відпрацювання робочою групою, створеної для реалізації рішень Комітету з економічних реформ  при Президентові України,  технічного стану водовідведення та очисних споруд.

            На «оглядини» Южноукраїнського очисного господарства заступник міністра прибув після представлення аналогічного господарства сусіднього Первомайська. Юрій Хіврич зазначив, що у наших сусідів стан очисних споруд такий, коли можна говорити взагалі про їх відсутність.   А це, додав  гість, чистота  та якість поверхневих вод, 80% яких береться для очистки та використання,  залежить здоров’я українців.

            Южноукраїнські фахівці ознайомили гостя з принципом роботи очисних споруд, тарифами для населення тощо. Під час бесіди, аналізуючи тарифи на водопостачання та водовідведення, Юрій Хіврич акцентував увагу присутніх, що у Южноукраїнську вони у 3,5 рази нижчі за середні в Україні. Співвідношення 80 (у Южноукраїнську) до 279 (в Україні).

            Підсумки інспектування у нашій області підіб’ють сьогодні в Миколаєві. А завтра висновки робитимуть в Одесі з урахуванням стану справ у чотирьох областях (Одеській, Миколаївській, Херсонській та Дніпропетровській).   

            Результатом перевірки регіонів України має стати розробка Всеукраїнської програми щодо модернізації і технічного переоснащення очисних споруд. У ній буде передбачено об’єкти, які потребують першочершочергового втручання, так звані «болевые точки», а   також подальші кроки. Передбачається, що фінансуватися така програма буде за рахунок чотирьох джерел: державного, обласного, місцевого бюджетів та коштів інвесторів чи господарів.

            Візит Юрія Хіврича тривав близького години. Далі на нього очікували у Вознесенську.