Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На третьому енергоблоці Южно-Української АЕС розпочинається ремонтна кампанія

18.02.2011
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

17 лютого о 20 годині на Южно-Українській АЕС стартувала ремонтна кампанія. Першим цього року в планово-попереджувальний ремонт виводиться блок №3. Серед регламентних процесів зупинки блоку - випробування клапанів швидкодіючого редукційного пристрою скидання пари в атмосферу (ШРП-А) і запобіжних клапанів (ЗК) парогенераторів. Ці операції призначені на 18 лютого. Вони супроводжуватимуться шумовим ефектом і викидом робочого середовища другого контуру (нерадіоактивної водяної пари). 

Додатково
Робота клапанів ШРП-А і ЗК - керований технологічний процес, передбачений умовами нормальної експлуатації станції. Дане устаткування призначене для підтримки допустимого тиску пари в другому (нерадіоактивному) контурі АЕС. Планові випробування ШРП-А і ЗК виконуються під час кожної зупинки та виведення блоку в попереджувальний ремонт, а також у ході підготовки до включення його в мережу після ремонту.
Варто підкреслити, що перший (радіоактивний) і другий (чистий) контури реакторів ВВЕР, що експлуатуються в Україні, повністю ізольовані один від одного. Отже, в атмосферу в даному випадку надходить чиста (нерадіоактивна) водяна пара.