Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До професійного свята - бігом!

07.12.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

4 грудня в Южноукраїнську відбувся 20-й Всеукраїнський легкоатлетичний пробіг, присвячений одному з головних професійних свят мешканців міста, - Дню енергетика. Незважаючи на несприятливі погодні умови, на старт вийшли 203 прихильники королеви спорту - легкої атлетики - у віці від 5 до 84 років. Причому три чверті з них - гості міста атомників. На дистанціях три, шість і дванадцять кілометрів за перемогу змагалися представники Южноукраїнська, Києва, Донецька, Запоріжжя, Львова, Полтави, Одеси, Херсона, Дніпропетровська, Сімферополя, Кіровограда, Цюрупинська, Ізмаїла, Енергодара, Славутича, Жовтих Вод, Миколаєва та Кишинева - всього 111 дорослих і 92 юні спортсмени. 
Наймолодшій бігунці южноукраїнці Маші Волковій виповнилося 5 років. Незважаючи на такий юний вік, вона першою перетнула фінішну пряму на дистанції 3 км у віковій групі до 10 років. Найстарша учасниця пробігу 84-річна мешканка Жовтих Вод Владилена Кокіна вже багато років спеціально приїжджає до Южноукраїнська, щоб поміряться силами з молодими. Маші Волковій і Владилені Кокіній вручені призи від організаторів пробігу - комбінату культурно-спортивних споруд ВП ЮУ АЕС "Олімп" і міського управління у справах молоді та спорту.
Абсолютними переможцями пробігу стали: на дистанції 6 км серед жінок - Анна Пєшкова (р. Жовті Води), 12 км серед чоловіків - Юрій Грицак (м. Миколаїв). Наряду з ними заслужені нагороди вручені також усім учасникам, що показали кращі результати в своїх вікових групах.
У командному заліку перемогу присуджено клубу любителів бігу з Жовтих Вод "Ритм", на другому місці - бігуни з Енергодара, на третьому - южноукраїнці.
Фінансування пробігу здійснювалося за рахунок профспілкового комітету ВП "Южно-Українська АЕС" і Южноукраїнського міського управління у справах молоді та спорту. У числі спонсорів заходу виступило також ПП "УкрСат".