Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На ЮУ АЕС пройшла нарада фахівців НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом"

14.05.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

12 - 14 травня у ВП "Южно-Українська АЕС" пройшла нараду на тему: "Впровадження сучасних засобів і способів попередження та гасіння пожеж на АЕС  Росії і України". Захід проводився в рамках програми співпраці ВАТ "Концерн "Росенергоатом" і ДП НАЕК "Енергоатом" на 2010 рік.

Тісна співпраця двох компаній у даному напрямку триває вже більше 5 років. В Україні та Росії розроблено довгострокові програми розвитку атомної енергетики, що передбачають будівництво нових ядерних енергоблоків. Забезпеченню пожежної безпеки реакторів, що вже будуються, та запланованих до будівництва в двох країнах приділяється першочергове значення. Не менш важливе дотримання встановлених протипожежних норм і правил на вже діючих АЕС. Тому щорічно на одному з атомних майданчиків - українському або російському - зустрічаються представники НАЕК "Енергоатом" і концерну "Росенергоатом", обговорюючи спільні проблеми та ділячись напрацьованим досвідом.

У ході дводенної зустрічі на ЮУ АЕС йшлося про єдиний федеральний закон з пожежної безпеки, прийнятий у Росії, який дозволяє уникнути різночитання і протиріч, що мають місце у великій кількості нормативних актів з пожежної безпеки, заміну покриття покрівлі машзалів українських і російських енергоблоків на негорючі матеріали, системи вогнезахисту та підвищення вогнестійкості несучих металоконструкцій машинних залів АЕС, забезпечення пожежонебезпечних приміщень системами автоматичної пожежної сигналізації і пожежегасінні, застосування термо- та пожежестійких кабелів, а також інші важливі та актуальні питання щодо пожежної безпеки ядерних об