Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ПРО РОБОТУ ВП „ЮЖНО-УКРАЇНСЬКА АЕС” З 1 ДО 10 ТРАВНЯ 2010 р.

13.05.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

У період з 1 до 10 травня у відокремленому підрозділі „Южно-Українська АЕС” вироблено 562 мільйони 758 тисяч кіловат-годин електроенергії, у т.ч. на:

  АЕС – 557 мільйонів 401 тисяч кіловат-годин;

             Ташлицькій ГАЕС – 4 мільйони 172 тисячі кіловат-годин;

  Олександрівській ГЕС – 1 мільйон 185 тисячі кіловат-годин.

 Для отримання такої кількості електроенергії на тепловій електростанції потрібно було б спалити 209 тисяч тонн донецького вугілля, або 159 мільйонів 40 тисяч кубометрів природного газу.

Обладнання першого, другого та третього енергоблоків ЮУ АЕС працювало у заданому режимі.

Перший енергоблок з 9 травня було виведено у резерв через диспетчерські обмеження.

Третій енергоблок 10 травня було відключено від енергосистеми України через зниження тиску водню в системі охолодження генератору. Після усунення зауважень в роботі обладнання 11 травня енергоблок був підключений до енергосистеми країни.

На Олександрівській ГЕС в роботі знаходились перший та другий гідроагрегати у залежності від розходу води у річці Південний Буг.

Перший та другий гідроагрегати Ташлицької ГАЕС працювали за заданим графіком несення навантажень.

Радіаційний фон на промисловому майданчику Южно-Української АЕС за вказаний період знаходився на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 11 травня складає 10,1 мкР/год. Викиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищували встановлених допустимих значень.

Оперативну інформацію про роботу Южно-Української АЕС цілодобово можна отримати за телефоном-автовідповідачем №(05136)  2-29-93.