Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Засідання міської надзвичайної протиепізоотичної комісії

19.04.2010

14 квітня 2010 року відбулось засідання міської надзвичайної протиепізоотичної комісії. Розглянуто одне питання порядку денного – щодо профілактики сказу в місті.

         Члени комісії розглянули випадок захворювання на сказ домашньої кішки в ІІ мікрорайоні міста.

         За результатами роботи комісії було вирішено:

1.     Накласти карантинні обмеження на ІІ мікрорайон м.Южноукраїнська (забороняється ввезення та вивезення домашніх тварин за межі мікрорайону).

2.     Ветеринарній службі забезпечити проведення активної санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики сказу з урахуванням конкретної ситуації (поквартирний обхід, виготовлення інформаційних матеріалів, підготовка звернення до мешканців міста, які утримують домашніх тварин).

3.     Адміністрації підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності забезпечити:

-         суворе виконання діючих заходів з профілактики сказу у місті;

-         проведення на протязі квітня щеплень проти сказу тваринам, які використовуються як службові на територіях підприємств;

-         організовувати на протязі квітня проведення знищувальних заходів щодо бродячих тварин на території міста та окремих підприємств.

4.     ДЗ СМСЧ-2 забезпечити:

-         своєчасне призначення та проведення у повному обсязі щеплень поти сказу постраждалим від укусів, ослизнення тощо у суворій відповідальності до вимог діючих нормативних матеріалів МОЗ:

-         постійну наявність препаратів для проведення щеплень та імуноглобуліну:

-         провести додаткові заняття з персоналом, що призначає щеплення – до 20.04.2010р.

5.     ДЗ ЮУ СЕСООРР забезпечити:

-         своєчасне проведення обстежень вогнищ укусів з активним виявленням осіб, які також постраждали від даної тварини:

-         контроль за своєчасністю, повнотою призначення та виконання курсів профілактичного лікування, наявністю препаратів для щеплення та імуноглобуліну:

-         взаємоінформування з ветеринарною службою та ДЗ СМСЧ-2 з питань епідемічної та епізоотичної ситуації та сказу.