Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Колектив Южно-Українського енергокомплексу готується до Дня Перемоги

06.04.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Напередодні Дня Перемоги колектив енергокомплексу на Південному Бузі виступив з ініціативою провести загальноміську добродійну акцію "Ветеран", мета якої - збір коштів для організації ветеранів війни, праці та військової служби.

Сьогодні в Южноукраїнську мешкає 650 учасників бойових дій і ветеранів Великої Вітчизняної війни. Багато з них знаходяться за межею бідності. Майже півтисячі літніх людей у віці понад 80 років мають середню пенсію 601 грн. Беручи участь у добродійній акції, кожен житель міста-супутника АЕС може їм допомогти, виразивши таким чином свою пошану та вдячність.

Від імені колективу ВП ЮУ АЕС направлено листи з пропозицією підтримати акцію до усіх міських установ, підприємств і організації. У місцевих ЗМІ розміщено звернення, в місті розклеєно плакати із закликом допомогти ветеранам з вказаними розрахунковими рахунками, на які можна направляти гроші. Персонал атомної станції може це зробити шляхом перерахувань із заробітної платні. Особисті заяви працівників з проханням про такі перерахування зараз активно надходять до бухгалтерії підприємства.  Підсумки акції буде підбито напередодні Дня Перемоги, 7 травня.

 До 65-річчя Перемоги працівники Южно-Українського енергокомплексу за підтримки профкому підприємства, міськвиконкому і Атомпрофспілки України мають намір також організувати легкоатлетичний естафетний пробіг Київ-Южноукраїнськ. 7 травня вони запалять факел від "Вічного Вогню" на алеї Слави в місті-герої Києві і до 9 травня естафетним бігом доставлять його  до "Монументу слави" і запалять "Вічний Вогонь" у Южноукраїнську.

 

На адресу колективу атомників надійшла подяка від Ради ветеранів ВП ЮУ АЕС.  У березні фахівці ділянки з обслуговування об'єктів соцкультпобуту підприємства виконали косметичний ремонт приміщення цієї організації. Роботи проведено у рамках добродійної допомоги. Ветерани дякують персоналу ділянки за якість і оперативність ремонту.

Комісія з добродійності ВП ЮУ АЕС прийняла рішення про виділення 5 тис. грн. міській ветеранській організації. Кошти планується направити на підготовку заходів зі святкування 65-ої річниці  Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

 

23 березня місто-супутник ЮУ АЕС відзначив чергову річницю  звільнення від фашистських військ села Костянтинівка, на околиці якого  багато років по тому виріс Южноукраїнськ.  23 березня представники міських служб, ветерани і учасники війни, пенсіонери та військові провели мітинг, поклали квіти до підніжжя стели воїнам-визволителям на міському меморіальному комплексі.