Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У Южноукраїнску проходить пленум ЦК Атомпрофспілки

19.03.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

19 березня в місті-супутнику ЮУ АЕС проходить VI Пленум Центрального Комітету профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України. Головним на порядку денному Пленуму є обговорення дій Атомпрофспілки в 2009 році щодо захисту та підвищення соціально-економічних стандартів для працівників підприємств вітчизняного атомно-енергетичного комплексу.
Підбиваючи підсумки річної роботи, голова Атомпрофспілки Валерій Матов констатував, що в першу чергу вона була спрямована на мінімізацію та запобігання впливу негативних наслідків складних економічних явищ.
- Завдяки конструктивному соціальному діалогу на усіх рівнях - починаючи від уряду й закінчуючи адміністрацією підприємств - вдалося зберегти наш соціальний пакет, зберегти колектив і витримати ті стандарти, які було закладено колективними договорами підприємств і галузевою угодою між Міністерством палива та енергетики України і Центральним комітетом профспілки, - підкреслив В. Матов.  
Серйозним досягненням профспілок минулого року стала співпраця з Кабінетом Міністрів і урядовими комітетами. Беручи безпосередню участь у засіданнях вищого органу виконавчої влади, профспілки дістали можливість впливати на ухвалення державних рішень. Прикладом такої роботи може стати спільне обговорення в Комітеті Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Законопроекту, що упорядковує питання соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає в зонах спостереження ядерних об'єктів. Закон, що вступив у дію 1 січня, дозволяє визначити порядок надання такої компенсації і закріпити пільгові тарифи на електроенергію для згаданої категорії населення. Завдяки такій же схемі вдалося вирішити й низку "чорнобильських питань".
Активна та принципова позиція ЦК Атомпрофспілки та профкому НАЭК "Енергоатом" у проведенні переговорів на вищому рівні, дозволила досягти домовленостей про підвищення соціальних стандартів для працівників ядерно-промислового комплексу. Незважаючи на скорочення споживання електроенергії, в 2009 році вдалося зберегти передбачені колективним договором компанії соціальні гарантії та домогтися підвищення зарплати для атомників.
Керівники Атомпрофспілки сподіваються, що в 2010 році позитивна динаміка діалогу з оновленим складом Кабінету Міністрів продовжиться.